Milyen gyorsan kell tennie 10 perc alatt egy mérföldet?

Egy mérföldet 10 perc alatt kell futnia, óránként 6 mérföldes sebességgel kell futnia. A futás egy nagyszerű módja annak, hogy kalóriát és tónusizmokat égetünk meg, valamint kardiovaszkuláris edzést kapjunk, amely előnyös a szíved és az egészséges egészségedre. Ha újak vagytok gyakorolni, előfordulhat, hogy el kell indulnia a gyaloglással, mielőtt ilyen sebességgel futna. Fokozatosan dolgozzon akár 6 km / órás sebességgel a túlzott sérülés elkerülése érdekében.

A rendszeres beavatkozás megkezdése előtt beszéljen orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elég egészséges vagy. A futás stresszes lehet az ízületein, és ha nem túl nagy a túlsúly, akkor nem lesz képes. Ha úgy döntenek, hogy futni kezdenek, vásároljon olyan jó cipőket, amelyek jól illeszkednek a lábadhoz, és mindig időt vesz igénybe az első öt-tíz percig történő felmelegedés. A 6 méteres sebességnél való futás túlságosan fáradt marad, hogy teljesítsd ezt a mérföldet.

Lehet, hogy 6 km / órás sebességnél fut, hogy kihívás legyen, miközben egy partner vagy barát ez könnyedén megteheti. Miközben egy mérföld 10 percen belül fut, jó cél, a legjobb, ha nem a gyorsasági indikátorokat használod, hogy mind az edzés intenzitását, mind az edzésed fejlődését mérni lehessen. A futást jellemzően erőteljes tevékenységnek tekintik, és jelzi, hogy ezen a intenzitáson dolgozik: mély és gyors légzés, néhány perc alatt izzadás, és nem tud több szót sem szólni, mint szünet nélkül.

Ha túl hamar túl gyorsan próbálkozik, fennáll annak kockázata, hogy túlzott sérülést okoz. Nem csak ez okoz Önnek fájdalmat, hanem késleltetheti a fejlődést, hiszen a sérülés miatt gyógyulnia kell. Ahelyett, hogy azonnal elindulna a 6 mérföld / hó sebességgel, két héten keresztül indítsa el a 3 és 4 mph közötti sebességet, javasolja az American Council of Exercise. Ha ez kényelmes, add hozzá 30 másodpercig egyperces kocogás-robbanásokat a sétahoz, fokozatosan hosszabb és gyorsabb kocogásidőt, míg folyamatosan 6 mph sebességgel fut.

Csak azért, mert 10 perc alatt egy mérföldet tudsz futtatni, nem jelenti azt, hogy meg kell hagynod a fejlődést. Próbálja tovább haladni gyorsabb sebességgel, vagy több mérföldet adjon az útvonalhoz. Ne növelje azonban a futás ütemét vagy futásteljesítményét hetente több mint 10 százalékkal. Lehet, hogy hozzá néhány dombot, vagy megüt a pályák, hogy több kihívás, hogy a 10 perces mérföld.

Mielőtt elindulna

Bíró intenzitással, nem sebességgel

Munka az utat a futáshoz

Folytassa a haladást