Mennyi vitamin van a v8-ban?

A K-vitamin segít a vérrögöknek megfelelően. Kapsz K-vitamint zöld, leveles zöldségekből, pl. Spenótból és káposztából. De a vékonybélben lévő baktériumok K-vitamint is termelnek, így a hiányosságok ritkák. Mivel a K-vitamin segít a vérrögben, ellenállhat a vérhígító gyógyszerek, például a warfarin hatásának. Ha warfarint vagy más vérhígítót szed, orvosa javasolhatja Önt, hogy elkerülje a K-vitaminban gazdag ételeket, beleértve a zöldséglevet, a V8-at.

V8

A V8 paradicsom, cékla, zeller, sárgarépa, saláta, petrezselyem, vízitorma és spenótból készült zöldséglé koktél. Egy 4 oz. A gyümölcslé adagolása egy adag zöldséget tartalmaz. A K-vitamin mellett az eredeti V8-as lé A és C vitaminokat, káliumot, folsavat és likopint is tartalmaz. A gyümölcslé alacsony zsírtartalmú és kalóriát tartalmaz, noha néhány verzió nátriumot tartalmaz. A gyümölcslé kb. 1 g rostot tartalmaz fél pohárban, sokkal kevesebbet, mint amennyit a zöldségeket tartalmazó ételt fogyaszt.

K-vitamin a V8-ban

A kormány nem követeli meg az élelmiszeripari vállalatoktól, hogy a címkén szereplő táplálkozási adatokban feltüntessék a K-vitamin mennyiségét az élelmiszerekben, így a V8 címkéje nem nyújtja be ezeket az információkat. A K-vitamin-nyilvántartás online módon felsorolja a zöldséglé koktélt olyan táplálékként, amely mérsékelt mennyiségű K vitamint tartalmaz. Kiszámítanak mérsékelten 10-24 mcg / 1/2 csésze adagot. A felső Chesapeake Health antikoaguláns kezelési csoportja a V8-as gyümölcslevet “K-vitamint tartalmazó italként” sorolja fel.

K-vitamin és warfarin

A warfarin a K-vitamin mennyiségének csökkentésén dolgozik a rendszerben, csökkentve ezáltal a vére vérének hajlamát. Fontos gyógyszer a vérrögök szabályozásában, ami stroke-okat okozhat. Amikor az orvosa megparancsolta a warfarint, fel fogja kérni, hogy rendszeresen vérvizsgálatot végezzen. Ezek a vérvizsgálatok meghatározzák az Ön INR-jét, ami a vére vérzéséhez szükséges idő mérése. A magas INR komoly vérvesztést okozhat még egy kisebb sérülésből, míg az alacsony INR növelheti a stroke kockázatát. Ezért a warfarin megfelelő adagja a kiegyensúlyozó tényező. A K-vitamin növelése a táplálkozásban megváltoztatja az INR-értéket, és megnehezíti a pontos adagolást.

Ha Ön isznak V8-at?

A Upper Chesapeake Health antikoaguláns kezelési csoportja szerint a K-vitamin konzisztens szintjének fenntartása fontosabb, mint elkerülni a vitaminot. Ha rutinszerűen elkezdi a napot egy pohár V8-mal, akkor ez a vérmennyiség K-vitamin szintjén fog megjelenni, és kezelőorvosa ennek megfelelően módosítja a warfarin adagját. Ha önmagát úgy döntesz el, hogy elkerülje az összes K-vitamin-ételt, mint például a V8-at, ez eldobja a gyógyszeradagját. Hasonlóképpen, ha évekig az önmegtartóztatás után a V8 iránti kedvteléssé válik, figyelmeztetnie kell orvosát, hogy beállíthassa gyógyszerét.