Mennyi súlyt veszíthetek az atkins indukciós fázisában?

Az Atkins-diéta mögötti elmélet az, hogy szigorúan korlátozza a szénhidrátok bevitelét, akkor a testet arra készteti, hogy a tárolt zsírt égesse fel energiára, ami súlycsökkenést eredményez. A terv követői négy szakaszon mozognak. Az első fázis, az Indukciós fázis néven ismert, a legszigorúbb. Az orvosok, mint a Johns Hopkins Weight Management Center Dr. Lawrence Cheskin figyelmeztetnek arra, hogy a magas fehérje, alacsony szénhidrátú programok, mint például az Atkins diéta nem egészségesek vagy fenntartható fogyáshoz vezetnek.

Az indukciós fázis jellemzően két hétig tart. Ezalatt az ajánlattevők azt állítják, hogy az átlagos diéták akár 15 fontot is el tudnak veszíteni, ha betartják a terv szabályait. Ezek közé tartozik a napi 18-22 gramm szénhidrát fogyasztása, 12-15 gramm táplálékkal nem sztergetett zöldségekkel. Az indukció során nem megengedett a szemek, a gyümölcs és a cukor. Ehelyett a fázis hangsúlyozza a növényi és állati eredetű fehérjéket, a zöldségeket és a sajtot.

A diéták dönthetnek úgy, hogy több mint két hétig maradnak az indukciós fázisban, ha gyorsabban szeretnék súlycsökkenést folytatni, mondja Atkins. A kezdeti hetek után ezeket a diétákat javasoljuk hozzáadni az Indukcióban engedélyezett élelmiszerekhez. A meghosszabbított fázis alatt elvesztett súly mennyisége változik attól függően, hogy a táplálkozó milyen hosszú ideje kívánja korlátozni a szénhidrát bevitelét 20 grammra. Ha ő kívánja, továbbra is követheti az indukciós iránymutatásokat, amíg ő nem éri el a súlyát.

A 2006-ban megjelent “The British Medical Journal” című tanulmány megállapította, hogy az alaptervnek megfelelő Atkins-diéták – beleértve a kéthetes indukciós fázist – négy hét alatt átlagosan 10 fontot veszítettek el, -fat, alacsony kalóriatartalmú vagy étkezési csere-tervek. Négy hét elteltével azonban az Atkins diéták gyorsabban fogytak, mint a többi programot követő diéták.

Az Indukciós fázis során az Atkins diéták nem fogyasztják az ajánlott napi mennyiségű rostot vagy szénhidrátokat, miközben nagy mennyiségű zsírt fogyasztanak. A Yale Prevenció Kutatóközpont igazgatója, Dr. David Katz szerint ez a fajta étkezési minta növelheti a magas vér koleszterinszintjét és szívbetegségét. A gyümölcsök és a tej hiánya az Indukciós fázisban is okozhat hiányosságokat a tápanyagok, mint a kalcium és a C-vitamin. A lassú, folyamatos testsúlycsökkenés hetente 1-2 fontot ajánlott, mint egészségesebb, mint a gyors fogyás, ami előfordulhat az Indukció során.

A súlycsökkenés összege

Indukciós fázis hossza

Kutatási eredmények

Szakértői ajánlások