Mennyi ideig kell újratelepíteni a jó baktériumokat a bélben?

Rengeteg baktérium van a bélben, és a legtöbb jó. Az antibiotikumok körében azonban ez a jó baktérium elpusztul a rosszal. Lehet, hogy felépült a betegsége, de most már szükséged van a jó baktériumok vissza. A probiotikumok jó baktériumok, amelyek a belekben élnek és hozzájárulnak az egészséges bélhoz. Több milliárd faj jó baktérium van, és a bélben újbóli elültetést kezd, amint probiotikus ételeket vagy kiegészítőket eszik. Amíg abbahagyja az antibiotikumok szedését, a probiotikumok elkezdenek tartani. Beszélje meg orvosával az egészségügyi problémáit és a probiotikumok hozzáadása előtt.

A probiotikumok

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek pozitív egészségi előnyökkel járnak, amikor megeszik őket. Az “American Journal of Clinical Nutrition” szerint a leggyakoribb probiotikumok közé tartoznak a Lactobacillus, Bifidobacterium és Saccharomyces fajok. Probiotikumokat már korábban használtak, a “pro” megnevezés pedig “latinul”, a “biotikus” pedig “életet” jelent. Az antibiotikumok a két latin névből állnak: “anti” jelentése “ellen” és “biotikus” az “élet” számára. A probiotikumok “az életért” és az antibiotikumok “az élet ellen”. Az antibiotikumok megmentették az életüket és értékes helyük volt az egészség megőrzésében. A probiotikumok biztosítják, hogy a jó baktériumok egészségesek maradjanak a bélben. A bélben a probiotikumok olyan környezetet teremtenek, ahol a jó baktériumok gyarapodnak, és a rossz baktériumok kevésbé valószínűek maradnak életben.

Előnyök

A probiotikumok elkezdenek dolgozni, amint elkezdik hozzáadni őket a diétájához. Az Egészségügyi Világszervezet azt javasolja, hogy vegye naponta a probiotikumokat az immunrendszer megerősítéséhez és elég kalcium megszerzéséhez. A legtöbb probiotikus termék olyan fermentált tejtermékek, mint például a joghurt, amelyek élő baktériumokat tartalmaznak. A probiotikumok segítenek az allergiában, székrekedésben, hasmenésben, vastagbélrákban és irritábilis bél szindrómában szenvedőknek a “Kanadai Fertőző Betegségek és Orvosi Mikrobiológia” szerint. Az immunrendszer hetven százaléka az emésztőrendszerben található. A probiotikumok segítenek létrehozni egy réteg önvédelmet a rossz baktériumok felrobbantásától. A “Journal of Clinical Immunology” című tanulmány arról számolt be, hogy az ekcémával és a tehéntejre allergiás csecsemőket a probiotikummal kezelték, a Lactobacillus GG-vel. Egy hónapos kezelés után a jó baktériumok újrahasznosították, és a csecsemők mind az allergiában, mind az ekcémában javultak.

Hogyan használjuk a probiotikumokat

Nem kell megvárnia, amíg az antibiotikum véget ér, mielőtt hozzáadná a jó baktériumokat. Add hozzá egészséges probiotikus joghurtot az étrendjéhez, még akkor is, ha antibiotikumot szed. Ezután továbbra is enni ezeket az ételeket magas probiotikumokban. Továbbra is megvédik a bélüket, és egészségesek maradnak. Ez különösen fontos utazás közben. A nagy mennyiségű joghurt, amely széles körű probiotikumokat szolgáltat, segít megóvni az utazó hasmenésétől. A fermentált élelmiszerek szintén probiotikus baktériumok forrása. Keressen kefir, savanyú káposzta és japán ételek, mint a miso és a tempeh. Mindenki különbözni fog abban az időben, amire a jó baktériumok újratelepítésére van szükség, az egészségtől és a probiotikumok erejétől függően.

szempontok

Probiotikus kiegészítőket kell hozzáadnia a kívánt eredmények eléréséhez. Az “Advance for Nurse Practitioners és az orvos asszisztensek” ajánlja olyan kapszulákat, amelyek 5 milliárd vegyes törzset tartalmaznak, garantált hatékonysággal. Néhány betegnek szüksége lehet a 25 milliárd szervezetbe való kiegészítésre, akár napi háromszor, a terápiás előnyök elérése érdekében, betegség vagy hosszú antibiotikum után. Mindig jó minőségű probiotikumokat keres, és ellenőrizze a lejárati dátumot.