Meddig kell gyakorolni a pattanások segítésére?

Megpróbálják tisztázni egy akne esetét, lehet frusztráló, de a gyakorlat segíthet felgyorsítani a folyamatot. Az ötlet ellenszenvesnek tűnhet a kiszáradt izzadsága miatt, de amíg gyakorol, és néhány óvintézkedést megtesz, a tevékenységnek jobbnak kell lennie a bőrén, mint a károsodás.

Hogyan gyakorolja a bőröd?

A testmozgás több okból is segíthet javítani a bőrt. Ha például izzadt, a gyakorlat megnyitja a pórusokat – és eltömődött pórusok okozzák a pattanásokat. A testgyakorlás is növeli a pulzusszámát, ami növeli véráramlását és táplálja a bőrt. Ezenkívül a gyakorlás csökkentheti vagy megelőzheti a stresszt. A szervezet hormonokat bocsát ki, amikor stresszt okoz, ami akne.

Írja be a túl hosszú időt

Nincs különösebb gyakorlási idő, amely a legjobb akne segíteni, de a fajta gyakorlat nem számít. Dr. Mehmet Oz “erőteljes” edzést javasol a pórusok eltávolítására. Ha futópad sprint intervallumot csinál, 20 perc alatt erőteljes edzést végezhet. Ha súlyzós edzés és több percnyi pihenést tartasz a készletek között, akkor kétszer annyiszor kell gyakorolnod, hogy erőteljesen hívd a edzésedet. Ha kétségei vannak, kövesse a Centers for Disease Control és Prevention irányelveit, és legalább 150 percnyi erőteljes testmozgást végezzen hetente vagy 300 perc mérsékelt aktivitást.

Mosakodás után

Az edzés alatt az izzadás nem okoz rosszabbat az akne miatt, de a bőrön való elhagyása kitöréshez vezethet. Az olajokkal és baktériumokkal keverhető, hogy súlyosbíthassa az állapotot. Zuhanyozzon szappannal közvetlenül az edzés után. Ha el kell halasztania a mosást, alkalmazzon egy fanyarodást, amely baktériás mogyorót tartalmaz a problémás területeken, vagy használjon gyógyhatású aknát. A zuhanyzás után törölje át a pattanások területét finoman egy törülközővel.

Egy uncia elővigyázatosság

Bár a testmozgás maga is jó a bőrénél, bizonyos dolgok, amiket gyakorolsz, okozhat problémákat, ha hajlamosak a pattanásokra. A fenti problémák elkerülése érdekében ne használjon sminket munka közben, de olyan fényvédőt kell viselnie, amely nem fogja eltörölni a pórusokat, ha szabadtéri gyakorlatokat végez. A túlzott napsugárzás az eldugult pórusok egyik lehetséges oka. Viseljen laza ruházatot, hogy elkerülje a kopasztást, ugyanakkor ugyanakkor tartsa szorosan a sisakját. Természetes szálakat, például pamutot kell viselni, kivéve, ha a szintetikus ruhadarabot kifejezetten arra tervezték, hogy a bőrön izzadjon.