Magas trigliceridek és kókuszolaj

Trigliceridek, a zsírfajta a véráramban, eltömíthetik az artériáit, és érzékenyebbé tehetik a szívrohamokat és a stroke-okat. Ha követi az alacsony zsírtartalmú, alacsony cukortartalmú étrendet és a rendszeres testmozgást, akkor az American Heart Association szerint 50% -kal csökkentheti trigliceridjeit. A kókuszdióolaj, magas telített zsírral, hozzájárulhat az egészségtelen triglicerid szinthez.

Egészséges trigliceridszintek

Trigliceridszintjeinek mérése kevesebb, mint 150 mg / dl-milligramm / deciliter vér. 2011 áprilisában az American Heart Association 100 mg / dl-re csökkentette a szív-egészséges trigliceridek standardját, de a magasabb szint továbbra is általános. Ha a trigliceridszintje legmagasabb 200 mg / dl, akkor nagy a kockázata a cardiovascularis betegségek kialakulásának, és ha meghaladja az 500 mg / dl-t, akkor nagyon magas kockázattal szembesül. Egyéb tényezők, többek között életkorod, nemed, genetika, orvostörténet és életmód, további kockázati tényezőket hoznak létre.

Telített zsír

Ha csökkenteni szeretné a trigliceridjét, akkor a telített zsírt napi 16 grammra korlátozza. A legtöbb telített zsír állati eredetű termékekből származik – húst és tejterméket – de a kókusz és más trópusi olajok is nagy mennyiségű telített zsírt tartalmaznak. Egy evőkanál kókuszolaj körülbelül 11,8 g telített zsírt tartalmaz, közel háromszor annyit, mint 1 evőkanál. A margarin, amely 3g, és több, mint egy 1/4 lb hamburger, amely 8 g telített zsír. Az ipari kókuszolaj, amelyet habverővel és kávéfehérítőkkel használnak, telített zsírt tartalmaz, mint a hagyományos kókuszolaj, 12,7 g / tbp.

Transzzsír

Ha kókuszdióolajból kókuszos kekszből, cukorkából vagy más édességből kapsz, mind túl sok telített zsírt és túl sok transzzsírt fogyasztasz. Sok csokoládé és kereskedelmi cukrászsütemény nagy mennyiségű transzzsírt tartalmaz, az ember által termelt zsírok, amelyek a növényi olajok szilárd anyagokká, például margarinnak vagy lerövidítésnek köszönhetően keletkeznek. Egy tárolóban vásárolt makaró 4,4 gramm telített zsírt tartalmaz – a napi limitének több mint 25 százaléka – és egy sötét csokoládé, kókuszos töltött csokoládé bárban adagonként 11 g telített zsírt tartalmaz. Egy átlagos kandiscukor, kókuszdió nélkül vagy anélkül, 3g transz-zsírt tartalmaz – több mint napi ellátás, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala szerint, a Brigham és a Women’s Hospital jelentése szerint.

szempontok

Annak ellenére, hogy a kókuszdióolaj telített zsírja és magas kalóriatartalma – 100 kalória evőkanálonként, körülbelül ugyanakkora, mint az összes olaj – online olvasható, hogy nagy mennyiségű kókuszolaj bevétele segíthet a testsúlycsökkenés és a koleszterinszint csökkentésében. A követelések mögött bizonyos logika abból ered, hogy nem minden telített zsír keletkezik. A kókuszolaj zsírja strukturálisan különbözik a vaj zsírjától, ezért nagyon eltérő módon járhat el a szervezetben. A tudomány azonban 2011-től sem támogatja, sem pedig megcáfolja a kókuszolajnak a zsírégetésre való képességét. Amíg több kutatás nem fejeződik be, akkor bizonyítani lehet kockáztatni, hogy kókuszolajat adjon a diétájába.