Jó testtípusok a boxoláshoz

Nincs egyetlen testtípus, amely arra utal, hogy egy versenyző sikeres lesz a boxolásban. A sport története nagy sikert aratott a hosszú karokkal rendelkező magas boxereknél, a rövidebb bokszolóknál, akiknek erősebb testalkatai és atlétikai bokszolói képesek gyorsaságot és hatalmat kifejteni.

Magas és atlétikus

A bokszolók, akik magasabbak, mint az ellenfelek, és sportos építmények kiváló eséllyel sikeresek a gyűrűben. Ha egy magasabb karrier, aki hosszú karokkal tudja megalapozni a bal lábát, diktálja a küzdelem ütemét. A roppant bal döbbel lehet a legfontosabb dobás a bokszolásban, mert az ellenfelét tönkre tudta dobni, és az ellenfelet egy sor ütéshez is beállíthatja. A hosszabb karok segítségével a boxer megalapozza a bal oldali gúnnyal, miközben az ellenfelétől távol tartja magát.

Izmos és erőteljes

A bokszolók, akik a swarmers – például a korábbi nehézsúlyú bajnok Mike Tyson – inkább izmosabbak és erősebbek. Ez a fajta harcos hajlandó elfogadni egy vagy két ütést, így egy sor kemény ütést kaphat. A swarmer támadhatatlan. Olyan kombinációkat próbál használni, amelyek az ellenfelet fenyegetik vagy kiüti. Egy erőteljes és izmos felépítés segíteni fog egy harcosnak, hogy a legnagyobb károkat okozza, amikor a lyukak sorozata csatlakozik.

Vékony és gyors

A vékony bokszoló nem tűnhet imponálónak, amikor belép a gyűrűbe, de ha ez a körvonalhiány túlterhelő gyorsasággal jár együtt, akkor a testtípus egy sikeres boxerhez vezethet. Azok a harcosok, akik a sebességtől függenek, gyakran megakadályozzák, hogy károkat okozzanak. Ez meghiúsíthatja az ellenfelet, aki jelentős mennyiségű energiát bocsát ki, hogy eldobja a lyukakat, de többször nem tud csatlakozni. A vékony és sportos felépítés lehetővé teszi a bokszoló számára, hogy a kondicionálását vegye át egy harcra, és megragadja a tempót.

Nagycsontú

A Leandro Solis által a Bad Left Hook.com-ról szóló bokszoló elmélet szerint a “nagy csontozású” harcosoknak előnyeik vannak a versenytársakkal szemben. Míg ez egy nebulos kifejezés, Solis a csuklóméretet használta annak jelzésére, hogy nagyobb és erősebb csontok vannak. Solis elmélete szerint egy nagy csontozott harcos jobban tud egy ütést, mint egy versenytárs, és keményebb ütést ad. Egy nagyobb csukló gyakran egy nagyobb kéz mutatója, amely egy erősebb ütést és egy nagyobb állát képes elnyelni. A Solis több tucat harcos csuklómérését használták fel a középsúlyos osztályok között, és nem volt meglepő, hogy a bajnok bokszolója, Manny Pacquiao volt a legnagyobb csuklója a mért versenyzőknek.