Jó szelén és magnéziumforrások

A legfontosabb ásványi anyagokat a magnéziumot és a szelént gyakran figyelmen kívül hagyják. A magnézium létfontosságú az enzimaktivitás és az energiatermelés szempontjából, és segít az idegátvitelben. A hiány ingerlékenységet, idegességet, depressziót, izomgyengeséget és romló premenstruációs szindrómát okozhat. A szelén antioxidánsként működik, védi az immunrendszert az antitestek termelésében és segít az egészséges szív és máj fenntartásában. Szelén és magnézium kiegészítőként is beszerezhető, de számos élelmiszerben is kapható. Az ajánlott napi bevitel 320-420 mg magnéziumra és 55 mikrogramm szelénre vonatkoztatva. Mint minden kiegészítésnél, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt hozzákevert magnéziummal és szelénnel.

A diófélék és a szemek lehetnek a legjobb magnézium és szelén táplálékforrások. A mogyoró és a tökmag különösen magas a magnéziumban, kb. 50 milligramm adagonként. A brazil dió különösen magas a szelénben, amely 544 mikrogrammot tartalmaz, és a többi dió, mint a mandula és a kesudió nagy mennyiségben tartalmaz szelént és magnéziumot. Az egész szemek, mint a búza és a zab is mindkét ásványi anyagban magasak, maximum 160 milligramm magnéziumot és 60 mikrogramm szelént adagonként. Az ásványi anyagok mennyisége az ásványi anyagok szintjétől függően változhat, ahol a gabonát emelték. Ez különösen igaz a szelénre, amely hiányos olyan területeken, mint az Ozark-hegység és olyan helyek, mint az Új-Zéland.

Az állati fehérje termékek, mint például a hús, a hal és a tejtermékek, magas szelénben és magnéziumban ismertek. A hering, a lazac és a tonhal és más halak legfeljebb 60 mikrogramm szelént és 90 mg magnéziumot tartalmazhatnak adagonként. A marhahús mindkét ásványi anyagban különösen magas, legfeljebb 50 mikrogramm szelén és 50 milligramm magnézium, a kiszolgáló méretétől függően. A bárány, a sertéshús és a sötét hús baromfija alacsonyabb. A tejtermékek, mint a sajt és a joghurt mindkét ásványi anyagban magasak. A Nondairy tejek, például a szója legfeljebb 25 milligramm magnézium adagonként szolgál.

A zöldbab, lima bab és borsó 180 mg magnéziumot és 20 mikrogramm szelént tartalmaz adagonként. Más zöldségek, pl. Spárga és kelbimbó, valamint gombák mellett adagonként 5-10 mikrogramm szelént adagolnak, míg a zöldségek, mint például az articsóka, az okra és a leveles saláta zöldségek, mint a svájci csíra, nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaznak, 50-60 mg / adag .

A legtöbb gyümölcs nem magas a szelénben, de a banán, a dátum és a gránátalma a legmagasabb, és adagonként legfeljebb 5 mikrogrammot tartalmazhat. Ezek a gyümölcsök és mások, mint a szeder, a ribizli és a málna, adagonként legfeljebb 50 milligramm magnéziumot tartalmaznak, attól függően, hogy milyen területeken termesztették a gyümölcsöt.

Diófélék és gabonafélék

fehérjék

Zöldségek

Gyümölcsök