Hogyan tárolja a búzacsíra?

A búzacsíra a búzamag szíve, és számos hasznos tápanyagot tartalmaz, mint az E-vitamin, a folsav, a foszfor, a tiamin és a cink. A búzacsíra egészséges, többszörösen telítetlen zsírokat és olajokat is tartalmaz, amelyek a megfelelő búzacsíra-tárolást teszik szükségessé. Ha nem helyesen tárolja és szobahőmérsékleten hagyja, a búzacsíra belsejében lévő olajok gyorsan elkeseredettek és savanyúak lehetnek. A búzacsíra kereskedelmi forgalomban kapható pörkölt vagy nyers, és mindkét fajta azonnali hűtőtárolást igényel a frissesség megőrzése érdekében, amint az eredeti csomagolást kinyitják.

fagyasztás

Helyezze a kívánt mennyiségű búzacsíra egy üveg vagy műanyag edénybe, légmentesen zárható fedéllel. Győződjön meg róla, hogy a fedél megfelelően illeszkedik a levegő és a nedvesség megakadályozásához. Fuss az ujját a fedél teteje körül, hogy biztos legyen benne, hogy jól tömíti.

Fagyasztó

Ismételje meg a maradék búzacsíra és tárolóedényeket. Győződjön meg róla, hogy az összes búzacsíra, amelyet nem azonnal használnak, a tárolóedénybe került, és nem marad az eredeti csomagolásban.

A raktározási tartályokat a tárolás dátumával és a lejárati dátummal jelezze, amely a tárolási dátumtól számított két hét. Helyezze a tartályt a hűtőbe a középső vagy felső polcra.

Helyezzen egy csésze búzacsíra, vagy a kívánt mennyiséget egy kvart méretű fagyasztó táskába. Hajtsa félre a zsákot, és nyomja le az extra levegőt, majd zárja le a zsákot.

Ismételjük meg a maradék búzacsíra és a zsákokat. Győződjön meg róla, hogy az összes azonnal felhasználásra kerülő búzacsíra tárolt zsákba kerül.

A búzacsíra címkéjén lévő zsákokat a tárolási dátummal kell ellátni. Helyezze a zsákokat a fagyasztóba.