Hogyan számolhatom ki egy használt kerékpár költségeit?

Egy használt kerékpár költségeinek kiszámításához tudnia kell, hogy mi az értékcsökkenés. Az IRS szerint az értékcsökkenés “az egységek kopásának, romlásának vagy elavulásának éves támogatása”. Minden saját tétel, amely az Ön életében, lecsökken az életében. Az általa leértékelt összeg attól függ, hogy milyen értékcsökkenési módot használ. A számvitelben a lineáris értékcsökkenési módszer a leggyakoribb. Ez magában foglalja a tétel költségeinek elosztását az évek számával, ameddig tart. E cikk alkalmazásában az egyenes módszer alkalmazásra kerül.

Keresse meg a kerékpár eredeti árát.

Határozza meg, hány évvel azt gondolhatja, hogy a kerékpár használható. Ebből a számból a motor élettartama. Ésszerű mennyiségű év egy biciklire 5-7 év.

Ossza meg a motor eredeti költségét az élettartama alatt. Például, ha a kerékpár eredetileg 500 dollárba került, és a várható élettartam öt év, akkor az amortizációs ráfordítás 500 dollárral és öt évvel oszlik meg. Ez évente 100 dolláros értékcsökkenést jelentene.

Vegye le az értékcsökkenési leírást a kerékpár eredeti vételárából. Az eredmény az, hogy mennyit ér a motor. Például, ha a 3. lépésben a kerékpár három éves, akkor a használt kerékpár 200 dollár értékű lesz, 500-5 éves dollár = 100 dollár (amortizációs ráfordítás), 500 $ – 300 dollár = 200 dollár (értékcsökkenés után).