Hogyan ösztönözze a gyenge haj növekedését

A gyenge haj erős stílusban van – a szálak könnyedén eltörnek, és a limpeléses zárak küszködnek a fürtök vagy a hullámok tartásában. A genetika vagy az egészségi állapot néhány ember számára gyenge hajat okozhat. A styling termékek és a kémiai kezelések miatt a szőr is pattan. Nem tudja kényszeríteni a hajad gyorsabb növekedését, de kényeztetve a koszokat, vastagon és erõsödik.

Sampon és állapot

A zuhanyzás egészséges a hajadhoz, ha a megfelelő sampont és kondicionálót használja. Keressen egy sampont, amely “erősítés”, “megújulás”, “helyreállító” vagy “törés elleni” címkével van jelölve. Ha forró eszközöket használ a sörény stílusának megtervezéséhez, vegyél egy sampont, mely haját hidratálja. A fehérjék alapú termékek segítik a gyenge haj kifeszítésében és erősítésében. A hetenkénti kondicionáló kezelés károsítja és száraz szálakat táplál. Miután zuhanyozni kezdett, száraz hajat lágy mikroszálas törülközővel. A mikroszálas gyorsabban felszívja a vizet, mint egy rendes törölközőt, így gyengéd a haján.

Stílusérzék

Styling készülékek, beleértve a lapos vasalókat és fúvószárítót, gyengítik a hajat, és jobban törékennyé teszik. Ha nem tudja elkerülni ezeket az eszközöket, hajlítsa le a szőrzetet szilikon alapú szérummal a styling előtt. A szilikon megvédi a hajat a hő okozta sérüléstől. Vegyünk fontolóra egy ionos szárítógép használatát, amely félig vágja le a száradási időt. Ha lapos vasat használ, válasszon egy olyan szerszámot, amely porózus kerámia bevonattal rendelkezik. A kerámia bevonat lehúzza a frizzát, és segít megóvni a hajának kutikuláját. Csak hajlítsa a haját a stílusra, vagy szétzúzza, mert túl sok fogmosás okozhat szálakat. Használjon lapátos kefével gömbölyű sörtékkel vagy műanyag széles fogú fésűvel.

Növelje a haját és a fejbőrt

A masszázs stimulálja a véráramlást a fejbőréhez, ami elősegítheti a haj növekedését. Minden éjjel masszírozza a fejbőrt ujjhegyével kis, körkörös mozdulatokkal. Kezdje a nyakánál, majd mozgassa a hajszálat és haladjon felfelé. Ha tetszik, akkor elvégezheti ezt a masszázst, ha a haját samponozza a zuhany alatt. A fehérjében gazdag étrend segíthet a hajszilárdulásban. A haj leginkább keratin, egyfajta fehérje, ezért a megfelelő ételek fogyasztása fokozhatja a növekedést. Hal, sovány hús, bab és dió gazdag fehérje. A hajszálak vágása nem fogja gyorsabban növekedni, de eltávolítja a szétválasztott végeket és megakadályozza a törést.

Vegyi kezelések

A kémiai termékek és festékek nem teszik a hajat kedvük szerint. Sok festék tartalmaz peroxidot és ammóniát, ami gyengíti és kiszáradja a hajat. Keress olyan festékeket, amelyek nem használják ezeket a vegyi anyagokat – például a henna alapú termékek. Alternatív megoldásként válasszon demi-permanens festéket, amely kevesebb peroxidot és nem tartalmaz ammóniát. Ezek a színezékek két hétig több hónapig színezhetik a hajat. Néhány színezéket olajjal, Sheával vagy kókuszos vajjal kevernek, hogy segítsenek védeni és ápolni a hajat. Vásároljon stearil-alkoholt tartalmazó hajformázó termékeket, amelyek erősítik a hajat. A hajcsavarozás, a hajkiegyengetés, a krimpelés és a hajszálcsökkentés gyengíti a tüszőket, ezért ezeket a kezeléseket minimálisra kell csökkenteni.