Hogyan öntsünk egy öntöttvas serpenyőt kókuszolajjal

Ha megfelelően gondoskodik, az öntöttvas készletek egész életen át tarthatnak. Az otthoni szakácsok szeretik öntöttvas készletüket egyenletes melegítésükre, tartósságukra és tartós tulajdonságaikra. Meg kell szezonozni az öntöttvas serpenyőjét, mielőtt használná, vagy rozsdásodni fog, és az élelmiszer fog ragaszkodni hozzá. A serpenyő ízesítése kitölti a pórusokat a serpenyőben, és védő bevonatot képez. Különféle olajokat használhat a serpenyőben, de sok rajongó az élelmiszer-minőségű kókuszolajra esküszik, mert ugyanúgy nem ad hozzá zsírt a serpenyőhöz, mint a zsír vagy a rövidítés.

Melegítsük elő a sütőt 350 fokosra.

Tisztítsa meg a serpenyőt meleg vízben. Ne használjon szappant, mert a serpenyő felszívja a szappant, ami az ételét szappanként ízesítheti. Használjon merev sörtékkefét, hogy tisztítsa meg a tálat a szennyeződések és törmelékek, amelyek felhalmozódtak a gyártás során. Szárítsa meg a serpenyőt tiszta, puha ruhával.

Dörzsölje a viaszpapírt az olajba, és dörzsölje az egész serpenyőbe, belülről kifelé. Bár nem főzöl a serpenyő külsején, mindenképpen szezonozni kell. Ez megvédi a serpenyő külső részét a rozsdától.

A tálcát fejjel lefelé helyezze a sütőbe, majd 30-60 percig melegítse.

Helyezze a tűzhely tetejére körülbelül 30 percig lehűlni.