Hogyan lehet tisztítani a vick párásító szűrőjét

A Vicks olyan légnedvesítő berendezést állít elő, amelyet a levegő kényelmetlenül száraz környezetben történő kezelésére terveztek, és ezek az eszközök képesek olyan gyógyvízzel ellátott helyiségeket feltölteni, amelyek megnyugtatják a hideg, az influenza vagy az allergia tüneteit. A Vicks párásítók különböző modellekben kaphatók, némelyik olyan vécszűrővel van ellátva, amely a nedvesítő tartályából vizet von be, és egy olyan ventilátor útjába, amely fújja a nedvességet a helyiségbe. Idővel ezek a szűrők ásványi felhalmozódást eredményezhetnek, ami megakadályozza a megfelelő működést.

Állítsa a készülék főkapcsolóját vagy a forgatógombot a “kikapcsolt” vagy az “O” pozícióba. Keresse meg a készülék elektromos vezetékét a hálózati aljzatba, fogja meg a csatlakozódugót, és húzza ki a csatlakozót. Fogja meg a víztartályt a fogantyúval vagy az oldalakkal, emelje fel a tartályt a párásítóból, és adja át a tartalmat egy közeli mosogatóba. Tegye félre a víztartályt.

Helyezze a kezét a párásító felső házának mindkét oldalára. Kis mennyiségű nyomást kell alkalmazni a ház oldalaira, majd emelje fel a komponenst a párásító alapjáról. Tegye félre a felső házat.

Töltsön egy kis kádat hígítatlan fehér ecettel. Helyezze a kádat sík, vízszintes felületre. Mozgassa a párásító alapját a kád mellett. Fogja meg az átszívó szűrő felső szélét, emelje fel a szűrőt felfelé és kifelé a bázisról. Helyezze a szűrőt az ecet kádba. Hagyja a szűrőt zavartalanul körülbelül 20 percig.

Távolítsa el a szűrőt a kádból és öntsön ki az ecetet. Töltse fel a kádat hűvös csapvízzel, majd finoman mártsa be a szűrőt a vízbe, hogy lemossa a felesleges ecetet. Helyezze vissza a szűrőt a párásító alaphoz és cserélje le a felső fedelet. Húzza vissza a párásító alapját eredeti helyére.

Töltse fel a párásító víztartályát és helyezze be a készülék aljába. Csatlakoztassa az elektromos kábelt a konnektorhoz, és állítsa a főkapcsolót “be” állásba.