Hogyan lehet megjavítani a tizenéves kapcsolati problémákat

A tizenéves évek kritikus fontosságúak, amikor a fiúk és a lányok elsősorban a szerelemről és a romantikus kapcsolatokról tanulnak. A tizenévesek között gyakoriak a gyakoriak, és drámával teli lehet. A szülők természetesen úgy érzik, hogy kötelességük segíteni a gyermekeiket az életükben felmerülő kérdésekben. A szülőknek azonban finom vonalat kell megtenniük, amikor tanítják és irányítják a tizenéveseket ebben a kényes területen. Ismerje meg azokat a technikákat, amelyek segítenek a feltörekvő felnőttkori kapcsolati problémák megoldásában.

Kommunikáljon a tinédzserrel. Ragaszkodj a becsületességhez és a teljes körű nyilvánosságra hozatalhoz a kapcsolatokról és a velük együtt járó problémákról. Figyeljetek alaposan arra, amit a gyermek mond, hogy vegye fel a figyelmet olyan problémákra, amelyek miatt a tini nem szívesen látja el eredetileg.

Állítsa be a társkereső irányelveket a tinédzser számára. A Family Guide weboldal azt ajánlja, hogy megvitassa ezeket a tinédzserével. Világos szabályokkal kell rendelkeznie a társkeresésre, beleértve a kijárási tilalmat. Ez segít elkerülni a kapcsolati problémákat, amelyek akkor jelentkezhetnek, amikor a tizenévesek nem rendelkeznek egyértelmű határokkal.

Hívja meg tini dátumát, hogy osszon időt családjával. Ismerje meg ezt a gyermeket, aki olyan fontos volt a tizenéves életében. Gyűjtsön össze minden releváns információt a dátumról, beleértve a teljes nevét, címét, valamint az iskolai és állásinformációkat.

Figyelje figyelemmel a gyermeke társkereső kapcsolatának sebességét. A Floridai Egyetem Családi Ifjúsági és Szolgáltatások honlapja ajánlja a csoportos társkeresést, különösen a fiatalabb serdülőknek. Azok a teens, akik túl közel vannak túl gyorsan, valószínűleg sokkal több konfliktust kapnak, mint azok, akiknek a kapcsolatai lassabban fejlődnek. Magyarázd el a gyermekeidnek, hogy partnere és partnere egy szilárd barátságalapot kell kifejlesztenie, mielőtt készen állnak az állandó hosszú távú kapcsolat kezelésére.

Találkozzon a szülőkkel, akinek a gyermeke társkereső. Győződjön meg róla, hogy mindenki ugyanazon az oldalon van a kapcsolat tekintetében. Be kell állítanunk egy kapcsolatot a másik szülõk sorával, hogy hatékonyan kommunikálhassak velük hatékonyan, ha gyermekeikkel kapcsolatos problémák fordulnak elõ.

Tájékoztassa gyermeke gondolkodás előtt cselekvésre, különösen akkor, ha a kapcsolatok intenzívekké válnak és problémák merülnek fel. Meg kell védenie a pusztító cselekményektől, például a vandalizmustól, amikor egy vitás kérdésben.

Beszéljétek meg a prioritásokat a tinédzserrel. Segíts neki megérteni, hogy a társkereső része az életének, amelyet ki kell egyensúlyozni az iskolával, a családdal, a barátokkal és az extracurricularis tevékenységekkel, például a sporttal. A tizenévesek, akik minden energiájukat egy társkereső kapcsolatba bocsátják, végső soron csalódni fognak és egydimenziós életet fognak vezetni.