Hogyan lehet megállítani a súlygyarapodást és a gyomor felduzzadást

A testsúlygyarapodást és a puffadást gyakran az életstílus-tényezők befolyásolják. A tendencia megfordítása szándékos stratégiával jár, de perspektívával teheti meg. Ne feledje azonban, hogy bizonyos betegségek, például a pajzsmirigy betegsége, nem kívánt súlygyarapodáshoz vezethetnek. Ha megváltoztatja életmódját, és a trend továbbra is fennáll, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, és nézze meg, vannak-e más tényezők.

Csökkentse az adagméretet. A lemezen lévő élelmiszerek lecsökkentésével jelentős kalóriát vághat le a nap folyamán. Állítsa a villát lefelé az egyes harapások között, és alaposan rágja el az ételeit, hogy élvezze az aromát, a textúrát és az ízt.

Egyél rost-gazdag ételeket. A szálak megakadályozzák a súlygyarapodást, ha hosszabb ideig tartanak téged. A rostanyag a bélmozgások szabályozásával is segít a pangás csökkentésében. A rostban gazdag ételek közé tartoznak az egész friss zöldségek és gyümölcsök, diófélék és magvak. Ha súlya növekszik, egyenletesen enni az egész gabonát, és elkerülni az összes feldolgozott ételt.

Igyál naponta 8-10 pohár vizet. A nagy kalóriatartalmú italok kereskedelme a vízhez segít napi bevitelt a kalóriákból. A víz a vérben lévő nátriumot is öblíti ki, hogy csökkentse a puffadást.

Ne végezzen ellenállóképességet minden nagy izomcsoportra. A testsúlygyarapítás erősebbé teheti, és javítja a rossz testtartást, miközben növeli az anyagcserét. A hozzáadott izom ereje egész nap magasabb energiát jelent, így könnyebben elvégezheti a napi feladatokat. Az American College of Sports Medicine hetente két-három ülést ajánl, nem egymást követő napokon.

Növelje fizikai aktivitását. A testsúlycsökkenéshez az American College of Sports Medicine ajánlja, hogy heti 250 percet vagy hosszabb ideig mérsékelt intenzitású edzést végezzen, mint például gyaloglás, futás, kerékpározás vagy úszás.

Megfelelő alvás és a stressz kezelése. Az alvásvesztés és a stressz megváltoztatja a szervezet kémiai állapotát, így jobban hajlamosak a súlygyarapodásra. Az ítélőképessége is károsodhat, ami rossz élelmiszer-választáshoz és alacsony motiváltsághoz vezet.