Hogyan lehet kiszámítani a szénhidrátok százalékát, amelyek cukrok

A termék összes szénhidrátja mind cukrot, mind rostot tartalmaz. Ha általánosságban megpróbálja csökkenteni a cukorgyártását, tudni fogja, hogy a szénhidrát bevitelének mekkora hányada a cukor, lehetővé teszi számodra, hogy nyomon kövesse, ahogyan csinálja, és szükség esetén módosítja étkezési szokásait. A termék tápértékjelölése tartalmazza azokat a számokat, amelyeknek szüksége van egy egyszerű matek végrehajtására, hogy megkaphassa a választ.

Olvassa el a táplálkozási címkét és keresse meg a teljes szénhidrátok és cukrok sorát. A teljes szénhidrátnak mind százalékos, mind pedig egy grammonként számít. Használja ezt a számot grammban. Például egy címke 28 gramm szénhidrátot sorol fel, és alatta a “Cukrok” jelzéssoron, 6 gramm cukrot tartalmaz.

Osszuk meg a cukrok grammjainak számát a teljes szénhidrát-vonal grammszámával. Ehhez a minta címkéjéhez hatot 28-ra osztasz 0,214-ig.

Mozgassa a tizedesvesszőt két mezővel jobbra, vagy szaporodjon 100-as értékkel, ha egy egyenlet használatával szeretné megkapni a szám százalékos formáját. A 2. lépésből származó 0,214-et alkalmazva a teljes szénhidrát 21,4% -a cukor.