Hogyan lehet biciklizni a térd megerősítésére

A térd a testben a legnagyobb ízület, és a leginkább sérülésekre is érzékeny. A térdben a combcsont alsó vége, a sípcsont felső vége, a térdpincse és számos nagy ínszalag található, amelyek mindegyike segít a kötés stabilizálásában és a sokk elnyelésében. A kerékpározás hatékonyan javítja a térd rehabilitációját és megerősítését, mivel alacsony ütésállóságú, nem súlyos csapágyazású, és a pedálozás stabil helyzetben szabályozott mozgás. Gyakorolj biztonságos terápiát a kerékpáron, hogy erősítse és térítse vissza a térdét.

Kezdjünk egy álló kerékpárral az edzőteremben, először erősítsük meg a fekvő kerékpárt, a kerékpárt háttámlával és a pedálokkal szemben, majd haladjunk felfelé, ahogy a térd erősebbé válik. Sokkal kevesebb terhelés kerül a térdre, miközben egy fekvő kerékpárt használ, mint egy függőleges. Ha egyszer könnyedén lovagolhat a fekvőhelyen fájdalom nélkül, haladjon felfelé.

Helyezze a nyeregét a megfelelő magasságba. A túl magas vagy alacsony nyereg nyomást gyakorolhat a térdére, és súlyosbíthatja a sérülést vagy gyengeséget. A térdét a lefelé irányuló alsó végén öt-tíz fokos szögben kell hajlítani. A kanyar nagyobb, mint az azt jelenti, hogy az ülés túl alacsony, és az egyenes láb arra utal, hogy az ülés túl magas.

Tartsa az ellenállási szintet a recumbent és a helyhez kötött kerékpár világításánál, túlságosan nagy ellenállást okozhat a gyengén térd sérülése. Állítsa be az ellenállási szintet úgy, hogy érzitek valamilyen húzást, mégis 30 perces kerékpáros munkát végezhet. Növelje a rezisztenciát kis mennyiségben hetente vagy minden edzésen, vagy orvosának irányításával.

Vitorlázzon egy sík útra, amikor a szabadtéri kerékpározásra költözött, a hegyek nyomást gyakorolnak a térdre és megpróbálják mászni őket túl hamar. Próbálj meg kicsi dombokat először, amikor készen állsz a lejtőkre, és fokozatosan növeled a gradienset.

Válasszon alacsony sebességfokozatot, amikor kívülről fut. Hasonlóan az ellenállási szinthez, válasszon olyan felszerelést, amely nem lesz túl sok a térdére és problémát okoz.