Hogyan lehet a sovány burgert összefogni

A hamburgerek elkészítésénél a legjobb, ha 80-85 százalékos sovány marhahúsot használnak, állítja Steven Raichlen, a PBS-en található Barbecue University. Túl sok zsírt termel egy zsíros burger, míg túl kevés zsírt lehet hagyni a hamburgereket száraz és morzsolódó. Az optimális illat és a ragadósodás érdekében a Raichlen az őrölt tokmány és a bélszín keverékét ajánlja, ami általában 17-18 százalékos zsírtartalmat jelent. Még akkor is, ha jobban kedveli a szelíd páholyokat, mégis tehetsz lépéseket tartani a hamburgereid épségében.

A hűtőszekrényben, ha befagyasztják, a földi marhahúst elöntik. A mikrohullámú sört lehűtése következetlenül felenged, és a húsban lévő zsírok egy részét megolvasztja.

Adjunk hozzá a kívánt keverékeket a húshoz, mielőtt elkészítenénk a süteményeket, de tartsuk be a sót. Ha például reszelt sajtot, apróra vágott vöröshagymát vagy egy Worcestershire köteget szeretne hozzáadni, gyengéden hajtsa be a hűtött összetevőket kézzel. Raichlen és Chris Schlesinger, a “The Thrill of the Grill” társszerzője azt ajánlják, hogy hideg, nedves kézzel kezeljék a húst, hogy elkerüljék a húst.

Formázza meg a pácoljait, kezelje újra a húst finoman, hűvös, nedves kézzel. Mindegyik patty-nak a húsát először egy golyóra kell görgetni, majd óvatosan le kell simítani a kívánt vastagságra. Győződjön meg róla, hogy a szélei legalább olyan vastagok, mint a hamburgerek közepén, és a lehető legkevésbé kezeljük az egyes pattyokat.

Sört és bors a burger mindkét oldalon csak főzés előtt. Só hozzáadása túl messze előre kiszárítja a páfrányokat, a Schlesinger szerint a gyümölcsleveket. A kiszáradt burger nagyobb valószínűséggel szétesik.

Helyezze a sovány hamburger pástétomokat a grill legforróbb területére, mindössze annyira, hogy külsőleg ropogósabbá tegye őket, majd menjen át egy hűvösebb területre, hogy főzze a belsejét. Használd a grillező spatuládat, hogy fordítsd a hamburgereket, de ne nyomd le a húst, ami kifolyja a gyümölcslevet.