Hogyan készítsünk búzadagot

A búzafűnek számos egészségügyi előnye van, és mindössze 1 uncia tartalmaz annyi tápanyagot, mint 2,5 font zöldes zöldség. Az egyének tipikusan búzadarabot fogyasztanak 1-2 “uncia” lövésnél. Ha sok italt inni, saját búzafűjét otthon meg tudja ázni sok időt és pénzt takaríthat meg. A keverők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedelemben kapható gyümölcscentrifugák gyorsan forgó lapátokat használnak, amelyek oxidálják a klorofillt a búzafűben, csökkentve a táplálkozási előnyöket. A legjobb eredmény elérése érdekében a búzadarabot lassabban csiszolja a habarccsal és a törmelékkel.

Gyűjts össze 25 g friss búzafüvet minden egyes embernek, aki ivashúznak.

Helyezzük a búzát a habarcsba néhány csepp vízzel. Körülbelül 1 evőkanál. A víz megfelelő, de szükség lehet többre, ha a búzafű nagyon száraz.

Pound és megrágja a búzát egy fészekkel. Folytassa a darálást, amíg a víz láthatóan sötétzöld színűvé válik.

Öntsük a habarcs tartalmát egy pohárba egy szövetszűrőn keresztül, hogy elkülönítsük a folyadékot a búzafüvetől. A Cheesecloth ideális szűrő, de kávésszűrő is működik.

Tegye vissza a búzát a habarcsba egy másik evőkanál vízzel. Folytassa a darálást, amíg a víz sötétzöld színűvé válik, vagy amíg a búzafű el nem veszíti a színét, majd törölje újra.