Hogyan kell tudni, hogy alacsony a b-vitamin

A B-vitamin komplex tartalmazza a B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 és B12 vitaminokat. Minden B-vitaminnak saját célja van a szervezetben, és bármelyik B-vitamin hiánya olyan tünetekként manifesztálódik, amelyek alig észrevehetőek és vakítóan nyilvánvalóak. Bár a legpontosabb módja annak meghatározására, hogy B-vitaminhiányban szenved-e, vérvizsgálaton keresztül be lehet illeszteni néhány olyan fontos nyomot, amelyet a szervezet adhat Önnek.

A B-vitamin hiányának tünetei

Ügyeljen arra, ahogyan a tested érzi magát. A B12-vitamin-vérszegénység két jellegzetes jelét a lassú és letargiás érzés, vagy a bőrszínt mutató, sápadtabb bőrszín jellemzi. A B12 vitamin nagy szerepet játszik a vörösvértestek termelésében, és ha ez a vitamin hiányos, a vörösvérsejtszám általában csökken. Ha a vörösvérsejtek alacsonyak, az oxigén nem eléggé kering, ami az alacsony energiaigényt, a fáradtságot és a bőr elhomályosodását okozza.

Határozza meg, ha a B-vitamin szintje hiányzik az étvágy értékelésekor. A B3-vitamin alacsony szintje, más néven niacin, az éhínség csökkenését okozhatja. Ez a vitamin fontos a fehérje és a szénhidrátok metabolizmusában, valamint a vérkeringésben, az inzulin termelésben és bizonyos hormonok szabályozásában. Az étvágy hiánya mellett a niacinhiány szájöményeket, szédülést és fejfájást is okozhat.

Ellenőrizze az ingerlékenység, az émelygés, az akne vagy a memória elvesztése jeleit. A B9-vitamin, amely folsavként ismert, fontos vitamin, amely csökkentheti az alkoholizmust, az alultápláltságot és az öregedést. Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, minél hamarabb keresse fel kezelőorvosát, mivel a folsavhiány potenciálisan súlyos egészségügyi állapotokhoz vezethet, mint például a meddőség vagy az ateroszklerózis fokozott kockázata

Az idegrendszeri tünetek felmérése, beleértve a zavartság jelenlétét, a gyaloglás nehézségeit, a lábszárgás, a csikopogás vagy a lábakban és a lábakban való égetés – a tiaminhiányhoz kapcsolódó tünetek, amelyek az agy és az idegrendszer működéséhez elengedhetetlenek. Ha ilyen tüneteket észlel, kérdezze meg kezelőorvost a lehető leghamarabb, Ha a hiba nem javult, a tiamin hiánya kómához és esetleg halálhoz vezethet.

Látogassa meg az alapellátó szakembert, aki teszteket hajthat végre a B-vitamin hiányának ellenőrzésére vagy kizárására. Ha hiányos vagy, orvosa vagy B-vitamin-kiegészítést ír elő, vagy egy olyan dietetikusra utal, aki a B-vitaminokban gazdag élelmiszereket ajánlhat.