Hogyan kell tisztítani a baktériumokat a gyomor alatt

Amikor a környezetéből származó baktériumok és baktériumok, valamint az általad fogyasztott élelmiszerek nem megfelelően eltávolulnak a szájából, elkezdenek megszilárdulni, plakk és fogkő alakulnak ki. Idővel a plakk és a fogkőképződés gyulladást okoz az íny fogínygyulladásában. Ha nem kezelik, az ínygyulladás periodontális vagy gumi-betegséghez vezet. Az otthoni ápolás segíthet tisztítani a gyomor alatt, és mélyen a gyomor alatt maradhat, azonban meg kell látogatnia a fogorvost.

A fogak kefével

A fogak fogkefével legalább naponta kétszer használjunk fluoridot tartalmazó fogkrémmel, amely a fog zománcával reagálva megvédi az üregeket.

fogselyem-

Töltsön legalább két percig fogmosás fogait minden egyes kefével.

Szájvíz

Kerülje el az íny tisztítását, ahelyett, hogy megtisztítaná őket, az ujjait túl keményen fogva apró darabokra vagy karcolásokra vezet, ami több baktérium növekedéséhez vezet.

Ecsetezzen 45 fokos szögben a fogakhoz – enyhén felfelé mozdul, ha a fogak fogmosását és kissé lefelé irányuló mozgását végzi az alsó fogainak. Az elektromos fogkefe, amely több százot, esetenként több ezer kis mozdulatot használ másodpercenként, még hatékonyabb a fogak és az íny baktériumok eltávolításában. A sörték segítenek a baktériumok eltávolításában a géltől, és megakadályozzák a plakk képződését, amely az edzett baktériumok csoportja.

Fogja meg a fogait legalább naponta egyszer, mielőtt megtörölné a fogait. A vászon bevonatos és nem bevont fajtákba kerül, a bevont fajták viaszos bevonattal vannak ellátva, ezáltal a fogselyemzónák kényelmesebbé teszik az érzékeny fogakat vagy ínyeket.

Helyezze be a fogselymet a szájban lévő összes fog között, valamint a szájnyálka hátsó nyakainak végein. A fogselyem meglazítja és eltávolítja az ínyvonal mentén és közvetlenül alatt levő plakkot.

Öblítse le a fogselymet, ha meglazítja vagy eltávolítja az élelmiszer vagy a plakett darabjait a fogselyemmel, hogy elkerülje a kórokozók különböző fogak közötti terjedését.

Kerülje a túl nagy nyomást a fogselyemmel. A cél az, hogy tiszta legyen a fogak és a gyomor mentén, túl sok nyomás okozza az ínyek vérzését, ami fertőzéshez vezet.

Vegyél szájvizet, amelyet az American Dental Association (ADA) hagy jóvá. A jó szájvíz nem feltétlenül kell csípni a munkát.

Kövesse a szájvíz csomagolásán található utasításokat, mivel a szájvíz szükséges mennyisége márkanév szerint változik.

Öblítse le a száját a mosdóval legalább naponta egyszer, fogmosás és fogselyem után. Használd az arc és a nyelv izmait, hogy mozgasd a száj körül, hogy tovább lazíts és eltávolítsd a plakkát az íny mentén és alatta. Tegye ezt 30 másodpercig egy időben, mielőtt kifújja a szájöblítőt. Ne öblítse ki a száját vízzel később, mivel ez csökkenti a szájvíz hatását.