Hogyan kell sterilizálni a vízzel töltött fogazókat

A hűtőszekrényben tárolt folyadék a vízzel töltött fogak hidegé válik, ami megkönnyíti a baba ínyének megnyugtatását és zsibbadását, hogy megkönnyítse a fogínygyulladást. Sajnos, miután egy kis időt töltött el a szájában, a teetheret sterilizálni kell, hogy tiszta és biztonságos legyen a folyamatos használat érdekében. Ha a csecsemő eléri a hat hónapos kort, orvosa megadhatja neked a sterilizálás megakadályozását, feltéve, hogy nem szenved semmilyen immunproblémát vagy más egészségi állapotot.

Olvassa el a sterilizáló utasításokat a vízzel töltött teether csomagolásán. Míg egyes fogazókat úgy terveztek, hogy ellenálljanak a normál sterilizációs eljárásoknak, mások nem képesek ellenállni a hőnek, és különös gondosságot igényelnek.

Mossa meg a vízzel töltött teát forró, szappanos vízzel és jól öblítse le. A palack kefével távolítsa el a megkeményedett ételeket vagy olyan tejet, amely nem könnyen mosható.

Helyezze a fogazott gyűrűt egy sterilizáló kosárba, és sterilizálja a mosogatógép következő mosásakor. Győződjön meg róla, hogy a gyűrű a kosár belsejében biztonságban van, és a mosogatógép működése közben nem eshet ki.

Engedélyezze, hogy a gyűrű teljesen lehűljön, mielőtt visszaadja a gyermeke számára. A belsejében lévő víz forró lehet még akkor is, ha a gyűrű külső része hűvösnek tűnik.

Sterilizálja a vízzel töltött gyűrűket hideg vízben, amikor a csomagolási utasítások azt mondják, hogy elkerüljék a gőz sterilizálását. A hidegvíz-sterilizálás során a gyűrűt egy hideg vízzel ellátott tartályba merítjük, sterilizáló tablettába esünk, és a gyűrűt hagyjuk az előírt időtartamig az eltávolítás és az öblítés előtt.

Ellenőrizze a vízzel töltött gyűrűt repedések vagy szivárgások előtt, mielőtt visszaadná a gyermeke számára. Ha látja, vagy gyanítja, hogy a gyűrű megszakadna, cserélje ki egy újat.