Hogyan kell megtisztítani a testet a súlycsökkenéshez otthoni összetevőkkel

A Master Cleanse egy méregtelenítés módszere, amelyet általában energizáláshoz használnak, elősegíti a fogyást és eltávolítja a káros toxinokat a szervezetből. Az 1940-es években Dr. Stanley Burroughs által kifejlesztett, szilárd ételeket a hétköznapi háztartási összetevők, köztük a víz, a citromlé, a juharszirup és a cayenne bors keveréke váltja fel. A tisztító rendszer egy napi sós vizet is igényel – az ájurvédikus módszer a gyomor-bélrendszer tisztítására – és az éjszakai hashajtókészítményekre. Számos weboldal és könyv tartalmaz a Master Cleanse egészségi és fogyás előnyeit. A Harvard Healthbeat azonban kimondja, hogy a tudományos bizonyíték hiányában az orvosi szakirodalomban nincs adat az étrend hatékonyságáról. Mint minden diétánál, kérjük, forduljon orvoshoz, mielőtt elkezdi a Master Cleanse-t.

A sót sós vízzel öblítsük ki úgy, hogy feloldja a sót a vízben. Minden reggel igyon ez a megoldás, hogy segítsen eltávolítani a nyálkahártyát és a hulladékot az emésztőrendszerből. Az öblítés általában 30 perctől egy óráig terjedő fogyasztást indukál, mondja Peter Glickman, a “Lose Weight, Have More Energy és 10 nap alatt boldogabbá” című könyv szerzője. Várjon legalább fél órával a Master Cleanse megoldás .

Kombináljuk a szűrt vizet, citromlevet, juharszirupot és cayenne borsot egy pohárban. A friss citromlé enzimeket tartalmaz, amelyek segítik a régi hulladék lebontását, magyarázza Glickman. Eközben a juharszirup ásványi anyagokat és cukrot biztosít az energia számára, és a cayenne bors felgyorsítja a méregtelenítést a nyálka feldarabolásával és az erek kibővítésével.

Az egész nap 6-12 szemüvegét keverje össze.

Igyál egy csésze lazító teát minden este. A Glickman olyan szerves teákat ajánl, amelyek szenna-t tartalmaznak, amely a bélösszehúzódásokat elősegítő gyógynövény. Ha a szorongás túl erős, keverje össze fél csésze tiszta szenna teát 1/2 csésze meleg vízzel.