Hogyan kell meggyógyítani egy karcos szemet

Amikor Ön vagy gyermeke megkarcolja a szemet, ez félelmetes helyzet lehet. Függetlenül attól, hogy a körmök, a szennyeződés, a kontaktlencse vagy a papírvágás miatt van-e ilyen karcsú felület, ilyen csekély területet kaphat. Azok a jelek, amelyekkel a szeme megkarcolódott, a szem fehérségében, a homályos látás és a túlzott szakadás. A legtöbb szem karcolás viszonylag gyorsan meggyógyul, ha a megfelelő kezelési protokollt követik.

Keresse fel kezelőorvosát, vagy gyermeke eljusson az orvoshoz, mihelyt lehetséges a sérülés bekövetkezése után. Fluoreszcenciavizsgát végezhet annak megállapítására, hogy van-e karcolás. A szemébe ártalmatlan narancssárga színezék jelenik meg, amely a karcolásokhoz ragaszkodik.

Antibiotikum kenőcsöt alkalmazzon a szemre a fertőzés kezelésére. Alkalmazzuk újra 12-24 óránként. A kenőcs a kezelőorvosától kapható.

Helyezzen egy tapaszt a szem fölé, hogy a karcolás további irritáció nélkül meggyógyuljon. Hagyja hagyni két napig, tanácsolja a AskDrSears.com-ot, vagy addig, amíg a karcolás el nem tűnik.

Néhány nap múlva, kérésre ismét keresse fel kezelőorvosát, hogy újra elvégezze a szemvizsgát.

Találkozzon egy szemésznővel, ha a karcolás nem fog eltűnni, vagy ha mélyebb, mint egy felszíni karcolás. Lehet, hogy a sebészeti beavatkozást súlyos vágáshoz kell elvégezni.