Hogyan kell hallgatni a szívverést

Az ember szívverése napi körülbelül 115 000-szer. A szív hallgatása rengeteget mondhat egy személy egészségi állapotáról és jólétéről. A szívverését sztetoszkóppal hallgathatja, ha pontosan ellenőriznie kell, hogy a szíve hogyan működik. Alapvető megértése arról, hogy a normális szívverés hogyan hangzik, segíthet megnyugtatni Önt, és tisztázni tudja az orvos megállapításait is.

Hogyan hallgassa meg szívverését

Üljön egyenesen vagy félig fekvő helyzetben egy csendes helyen. A szívhangok hallgatása könnyebb ebből a pozícióból. A csendes környezet segít hallani a gyengéd vagy lágy szívhangokat.

Helyezze a sztetoszkóp membránját a mellkasfalra közvetlenül a bőrön. A szívverés a ruhákon keresztül hatástalan lesz, mert a ruha extra hangokat okoz, mint a karcolás vagy sziszegő hangok.

Helyezze a sztetoszkóp fülhallgatót a fülébe. Most tisztán hallani kell a szívverést.

Hallgassa meg a szívhangokat a diagramban feltüntetett öt anatómiai pont mindegyikénél: “Az értékelési pontok megkeresése”, amelyet az alábbi Resource részben talál. A pontok a következők: aorta terület: csak a mellbimbó jobb oldalán, kb. Fél hüvelyk a mellbimbó vonal felett; pulmonális terület: csak a szegycsonttól kb. Fél hüvelyk a mellbimbóvonal felett; Erb pont: A pulmonalis terület Tricuspid területe: körülbelül egy hüvelyk Erb pont alatt; Apex vagy mitrális terület: körülbelül egy hüvelyk alacsonyabb, mint a tricuspid területe egy képzeletbeli vonalon, amelyet a bal oldali kagyló közepéből húztak le egyenesen. Tizenöt másodpercenként, hogy pontos információkat gyűjtsön.

Sorolja meg, hogy hányszor szív le szív percenként, és észrevesz bármilyen szabálytalanságot, extra hangot vagy szokatlan hangokat a szívverésben. Gondolj bele, hogyan írná le ezeket a hangokat. A kattanások, a kattanások, a gallopok és a plopok különböző szívproblémákat jeleznek.