Hogyan kell futtatni egy gyorsabb 300 méteres gátat

A pályán versenyek tartoznak, amelyek tartalmazzák a futást, a gátokat, az ugrást és a dobást. A középiskolában elterjedt közös futási és akadályesemény a 300 méteres gát. A versenyzőknek 300 métert kell futniuk, miközben ugrálnak nyolc akadályt. A gyors, 300 méteres gátfutó versenyen a sebesség, az erő, az állóképesség, az erő, a futási technika és az akadálytechnika kombinációja szükséges. Ahhoz, hogy javítsa az idejét a 300 méteres gáton, meg kell követnie egy tréning megközelítést, amely a verseny minden elemére összpontosít.

Kísérletezzen különböző testpozíciókkal a kiindulási blokkokban és a gyakorlatokkal, amelyek felrobbannak a blokkokból. Tartsa a lábujjaidat és a labdák golyókat a pályán a sarok elején. Használjon stopperóra az első 20 méteres időtartamra.

Gyakorolja az akadályozó technikát. Néhány futó támaszkodik a gyorsaságra és a hatalomra, hogy átugorják a gátokat, de a megfelelő technika lefaraghatja a másodperceket a versenyidőtől, mert kevesebb időt és energiát igényel a ugrások átugrása. Tartsa be a természetes haladási hosszát és gyakoriságát, amikor megközelíti a gátokat. Kerülje a rövid, szaggatott lépéseket. Ahogy megközelíted a gátat, ugorj közvetlenül a gáton, egy lábbal előre, ha kb 6 és 7 méterre van. Tartsa az elülső lábát kissé meghajlítva, és húzza vízszintesen az akadályt.

Javítsd a sprint-technikát, hogy növeld a sebességet a gátokon. Három alapja van a megfelelő formának, magasra állítva, és térdre és lábujjaira tartva. A magas testtartás és a testtartás fenntartása a tömegközéppontot közvetlenül a csípő felett tartja, és lehetővé teszi az ólom lábának közvetlenül a csípő alá süllyedését. Mozgassa a lábat körkörös irányban. Amikor a láb a maguk mögött hagyja a talajt, akkor az ellentétes térd mögött és közvetlenül a talaj felé haladjon. Tartsa a lábát a dorsiflexióban – a lábujjakat felfelé húzva a sípcsont felé – a futó lépés során.

Építsd ki az izmos állóképességet – amelyet az ismételt reprodukálási képességnek nevezünk egy adott időtartam alatt – az edzés során. Végezzen el egy kombinációt teljesítmény-gyakorlatokkal, hogy javítsa a laktát küszöböt és a maximális erõs edzésprogramokat, amelyek javítják a maximális erõsséget és az erõállóságot. Válasszon olyan funkcionális erősítő edzést, amely egyszerre több izomcsoportot képez, mint például a guggolás, a holtágak, a lángok, a tisztítások, a prések, a push-upok, a pull-upok és az ülések.