Hogyan kell főzni vékony szeletelt steak

A vékony szeleteket számos élelmiszerboltban és hentesboltban lehet kapni. Négy-hat steaket tartalmazó csomagokban árusították, általában reggelit, szendvicset, ostyát vagy apró szeleteket jelölnek. Ez a kicsi, sovány, csontozatlan húsdarab a kerek steak szeméből származik. Keménységének köszönhetően a körbugát általában pörkölt húsként használják, vagy kocka steakként feldolgozzák. A minta steak, úgynevezett, mert egy perc alatt szó szerint főzzük őket, elég vékonyra vágjuk, hogy a rágás nem csökkenti robusztus ízüket.

Távolítsa el a steakeket a hűtőből 10 perccel a főzés előtt. Használjon papírtörölközőt a főzés előtt szárazon.

Pound a steak mindkét oldalán egy húsvaddal.

A steak mindkét oldalán dörzsölje meg a sót és a borsot. Ha szeretné, pihentesse a steakeket egyik napról a másikra a hűtőszekrényben. A marinádé egy kicsit büdösíti a steaket, de többnyire ízeket ad hozzá.

Előmelegítsen egy hosszúkás serpenyőt magas melegben néhány percig, hogy forró legyen. A serpenyőben sugárzó hőnek kell lennie, amikor a kezét néhány hüvelyk távolságra tartja a felülettől. Ha egy csepp vizet forgat a serpenyőben, akkor sistergett.

Spread 1 evőkanál. Olaj a főzőfelületen a serpenyőben.

Helyezze a percet a serpenyőbe. Frissen 30-60 másodpercig. A fogók használatával fordítsa át a steakeket, és a másik oldalon 30-60 másodpercig szárítsa meg. Ne kockáztasson. Ezek a legjobbak, ha ritka vagy közepes ritka.

Előkészítés és kezelés

Pan Fry

Stir Fry

Vegye ki a serpenyőből, és hagyja, hogy a steak 5 percen át pihenjen.

Szeleteljük a steaket 2 hüvelykes hosszúságú csíkokra. Szeletelje a zöldségeket, amelyeket a steakel egyenletes méretű darabokra főz. Mince aromások, például fokhagyma vagy gyömbér. Készítse el a mártást a receptje szerint, vagy használjon palackozott kevert mártást a boltja nemzetközi részéről. A legtöbb vásárolt szósznak nem kell megvastagodnia. Ha mézzel készítesz egy receptet, készítsen egy sűrítőt 2 tbsp keverésével. A kukoricakeményítő 2 evőkanál. Hideg vizet. Keverjük addig, amíg nincsenek csomók.

Melegítsük fel a wok-ot egy magas hő hatására forrázásra. Adjunk hozzá 2 evőkanál. A mogyoróolaj és terjedt a wok körül. Keverjük össze az aromákat az olajba, és kb. 15 másodpercig megsütjük. Adja hozzá a szeletelt húst. Frissen, folyamatosan kevergetve, amíg a külső barnul.

Távolítsa el a steaket egy lemezre. Adjunk hozzá 2 evőkanál. A földimogyoró olaj a wok. Hagyja kb. 20 másodpercig melegedni, majd hozzáadja a zöldségeket. Három-öt percig megsütjük őket, folyamatos kevergetésig, amíg finomra vágnak.

Adjuk hozzá a pirított steaket. Keverjük össze a zöldségeket és a steaket, és egy percig sütjük. Add hozzá a mártást, kevergetve 20-30 másodpercig. Forraljuk fel a mártást. Ha meg kell sűríteni a mártást, add hozzá egy kicsit egy kicsit a sűrítőt, folyamatos kevergetéssel.