Hogyan kell felfújni egy versenyző kerékpár gumiabroncsot

Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt kihasználhassuk a versenykerékpárból – különösen akkor, ha valóban versenyben vagyunk -, meg kell tartanod a gumiabroncsokat megfelelően. Ezáltal könnyebbé teheti útját, és gumiabroncsokat tarthat tovább. Ellenőrizze a gumiabroncs nyomását minden út előtt, még akkor is, ha nem vagy a Tour de France végső szakaszában.

Csavarja ki a szelep csúcsát a kerékpár gumiabroncsán, ha ez egy Presta szelep, amelyet francia vagy tűszelepnek is neveznek. Nyomja le a szelepet, és győződjön meg róla, hogy nyitva van. Ha Schrader szeleppel rendelkezik, ami ugyanaz, mint az autókon, akkor nincs szükség előkészítésre.

Csatlakoztassa a szivattyú fejét a szelephez. Ha van egy modern, két lyukú szivattyú, mind Presta, mind Schrader szelepeknél működik. Csak használja a szelephez illő lyukat. Ha olyan típusú szivattyú van, amely megköveteli, hogy a fejet egyik szelepről a másikra váltsuk, keresse meg a kerékpár gumiabroncsának megfelelően, amikor megvásárolja, és próbálja meg ragaszkodni az ilyen gumiabroncsokhoz. Alternatívaként a kerékpár és a sportszerboltok olyan adaptereket is kínálnak, amelyeket akkor használhat, ha a háztartásban lévő kerékpárok különböző szelepeket használnak. Olvassa el a használati utasítást annak biztosítására, hogy a szivattyú nem igényel különösebb megfontolást. Például néhány szivattyúfej megköveteli, hogy forgassa el a kar rögzítését, hogy működjenek.

Szivattyú lassú és állandó ütemben. Ne rohanjon be, mert károsíthatja a szivattyút, ha túlságosan nagy.

Töltse fel a gumiabroncsot a gumiabroncs oldalfalán feltüntetett gumiabroncs-nyomásnak, figyelve a szivattyúba épített nyomásmérőt. Ez gyakran egy tartomány, akkor használhatja a személyes preferencia, hogy a ride úgy érzi, hogy pontosan meghatározza, mi működik a legjobban az Ön számára. A súlyod is szerepet játszik.