Hogyan fertőződik meg a cukorbetegek vércukorszintje?

Amikor egy személy cukorbetegségben szenved, a fertőzés aggodalomra ad okot. Még a mindennapi fertőzések, mint például a közönséges hideg is, a vércukorszint növekedését okozhatja. A fertőzés olyan kihívás, amely óvatos vércukorszint-figyelést és megfelelő orvosi ellátást igényel.

Amikor fertőzés következtében fellép, a szervezet stressz hormonokat szabadít fel, amelyek segítik a fertőzés elleni küzdelmet, ugyanakkor növeli a vércukorszintet. Az inzulinrezisztencia is emelkedik, ami tovább növeli a glükózszintet, mivel károsítja a szervezet glükóz energiaigényét.

Az orvosok és a cukorbetegek pedagógusai azt javasolják, hogy betegnapi tervet nyújtsanak a közös fertőzések kezelésére otthon. A betegnapi terv része annak tudatában, hogy milyen gyakran kell tesztelni a vércukorszintjét, amikor nem érzi jól magát. Kérdezze meg orvosát, ha a kórokozó vizeletét is tesztelni kell, amikor beteg vagy. A hidratált tartózkodás fontos, mivel a kiszáradás akkor fordulhat elő, ha a vércukorszint túl magas. A betegnapi terv magában foglalja, hogy mikor kell orvoshoz fordulni vagy sürgősségi ellátást igényelni, valamint hogyan kell fenntartani a szokásos szénhidrátbevitelt, ha nem éreznek úgy, mintha normális ételeket fogyasztanának. Ha inzulint használ, dolgozzon az egészségügyi szakembercsapattal, hogy készítsen egy tervet a dózis módosítására az emelkedett vércukorszint szabályozására.

Egyes vizsgálatok azt mutatják, hogy a cukorbetegek nagyobb kockázatot jelentenek bizonyos fertőzésekre, például húgyúti fertőzésekre és élesztőfertőzésekre. A szervezetben meglévő magas vércukorszintek olyan környezetet teremtenek, ahol bizonyos mikroorganizmusok sikeresek lehetnek. Ezenkívül a cukorbetegség betegséget okozhat, amikor fertőzést kap, például influenza vagy tüdőgyulladás. Ezért az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési Központja javasolja a cukorbetegek beoltását influenza, pneumococcus tüdőgyulladás és tetanusz / diftéria kezelésére.

Egészségügyi csapata segít megismerni a fertőzés jeleit és tüneteit, és egy betegnapi tervet készíteni. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, ha gyanús fertőzést és tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy miként vigyázzon rá. Orvosa javasolhat egy cukorbetegítő oktatót, aki segít megismerni a cukorbetegség kezelésének módjait és tervet készíteni a speciális helyzetek kezelésére.

Folyamat

Kezelés

Megelőzés

Többet megtudni