Hogyan csökkentse a szem ráncokat természetesen

Nem szükséges a késsel – vagy a pénztárcsa alatt – a szemráncos kezelésekhez. Lehet, hogy gondolkodott egy szemöldök emelő, kémiai hámlás, lézeres kezelések vagy töltőanyagok, ha birkózik a varjú lábát, de van egy csomó természetes lehetőségek megpróbálhatja először. Változtasson néhány kevésbé kívánatos életmód szokásairól, igyekezzen enni antioxidánsokban gazdag ételeket, és győződjön meg arról, hogy megtisztítja és hidratálja a bőrt a megfelelő hidratáló összetevőkkel. Miután ez megtörtént, csak látszólag csökkentheti a szem ráncokat a természetes módon.

Készíts egy maszkot

A “Passport to Beauty” szerző Shalini Vadhera szerint “a fehér tea környezetvédő pajzsot hoz létre minden olyan káros, szabad károsító gyökök számára, amelyek idő előtt öregszenek a bőrön”. Azt ajánlja, hogy összekeverjék a zöld tea porát, fehér teát és citromot, hogy maszkszerű konzisztenciát hozzon létre. A teák hatalmas antioxidáns hatásúak, míg a citrom segít a sötét foltok elhalványulásában és a szem körül a bőr felderítésében. Dörögjön egy kanál hátulján a keverékben, és tegye fel a szem körül, vagy az egész arcodon. Várjon 5 percig, öblítse le meleg vízzel, és tiszta törülközővel piszkálja az arcát. Tedd ezt hetente kétszer, és látnod kell, hogy javul a varjú lábai és az általános arcod.

Nézd meg életmódodat

A fényvédő az egyik legjobb védelem az öregedés ellen. Naponta alkalmazzon napfényvédőt SPF 30-mal, és mindennapos cinket vagy titán-oxidot, és ügyeljen arra, hogy fedezze az egész szem területét. Vagy vásároljon hidratálót beépített fényvédővel. Próbálja meg rontani a rossz szokásokat, például a dohányzást, és csökkenti az alkoholfogyasztást. Ezek a dolgok elveszik az oxigént és a tápanyagokat a szervezetből, dehidrálják a bőrt és növelik a szabad gyökök számát a szervezet sejtjeiben.

Győződjön a táplálkozás számáról

A D-vitaminban gazdag ételeket, például a tejet, a tojást és a sajtot, valamint az omega-3 zsírsavakat, mint a lazacot és a tonhalt. Az A-vitaminnal töltött ételek, mint például az édesburgonya, a spenót, a sárgarépa és a marha-máj, szintén csökkenthetik a ráncok súlyosságát. Ezek az ételek megkönnyítik a vékony bőrfelületet a szemkörnyék körül, csökkentve a varjú lábainak, finom vonalainak és ráncainak megjelenését. Igyál sok vizet és zöld teát, hogy a bőrét hidratálja és növelje a bőrsejtek forgalmát. Gyümölcs és zöldség süteményt készítsen reggelire, amely gyors módja annak, hogy ezeket a vitaminokat bejuttassa a rendszerbe.

Tartsa a bőrtisztító rutinodat

A zsíros bőr tiszta, eltömődött pórusokkal kezdődik. Mossa meg arcát naponta kétszer olyan hideg tisztítószerrel, amely hidratáló összetevőket tartalmaz, mint a ceramidok, aloe, olívaolaj, mandulaolaj, shea vaj és méz. Keresse meg az alfa-hidroxi-savakkal és cukrokkal ellátott hidratálót, mert ezek a bőr egy kicsit megduzzadnak, így a ráncok kevésbé észrevehetők. Ezenkívül naponta alkalmazzuk a szérum retinolt – egy A-vitamin-származékot, amely segít a kollagén felemelkedésében és a sejtforgalom felgyorsításában. Győződjön meg róla, hogy simogatja és finoman sima nedvesítőszereket és szérumokat biztosít a szem környékén, hogy ne nyújtsa a bőrét. A következetes használat során észre kell venni a finom vonalak és ráncok csökkentését 8 és 24 hét között.