Házi készítésű természetes étvágycsökkentő

A kiegészítő ipar évente több millió dollárt bocsát az étvágycsökkentő tablettákat az embereknek, akik fogyni akarnak. Ahelyett, hogy elfogyasztaná a nehezen megkeresett készpénzt, az éhezéstől elzáró segítséget kaphat olyan ételekből és italokból, amelyeket már otthon is kaphat. Ezeket a tippeket az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással kombinálva lassúbbá válik.

Víz, víz mindenütt

Nem kell fizetnie a drága étvágycsökkentőkért – csak igyon sok vizet. A szomjúság gyakran téveszti az éhínséget, ezért éhesnek érezheti magát, és elfogyaszthat egy snacket, annak ellenére, hogy mindössze annyi vízre volt szüksége, amelyre szüksége volt. A víz kalóriatartalmú, és segít feltölteni a gyomrodot, ami segíteni fog abban, hogy jobban érzed magad kalóriák nélkül, és segíthet kevesebbet enni, ha étkezés előtt iszik. Az Amerikai Kémiai Társaság 240. Országos Találkozóján bemutatott tanulmányi eredmények azt mutatták, hogy a diétás étrendben, akik két pohár vizet fogyasztottak minden étkezés előtt 12 héten át kevesebb kalóriát fogyasztottak, és nagyobb súlyt vesztettek, mint a diéták, akik nem ivtak vizet étkezés előtt.

Spice Up Your Life

Ha tipikusan enyhe étrendet eszel, az ételeket piros borssal fűszerezve hatékony és természetes módja lehet az étvágyat elnyomni. A “Fiziológia és viselkedés” című közleményben 2011. márciusában publikált kutatások nem tisztázzák, hogy miért van ez a hatás a piros paprika esetében, de elméletileg elmondják, hogy a kapszaicin borsban, a természetes összetevő, amely rúgást ad, érzékeny receptorokra hat Az étvágyat jelző markerek, beleértve az élelmiszerekkel való foglalkozást és a zsíros, édes és sós ételek fogyasztásának vágyát. A kutatók azt találták, hogy ez a hatás 1 gramm reálisan fogyasztható mennyiségben van étkezésenként – vagy valamivel több mint 1/2 teáskanálnyit. Azt is megállapították, hogy ez a hatás a legerősebb az olyan emberekben, akik nem tipikusan fűszeres ételeket fogyasztanak, ami azt sugallja, hogy idővel toleranciát hozhat létre.

Töltse fel a szálat

Egy, az “American Journal of Clinical Nutrition” című, 2007 októberében közzétett tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a rostokban gazdag szálakban gazdag gabonafehérje hatékonyan csökkentette az étvágyat és a kalóriabevitelt fiatal férfiakban. Egy éjszakán át tartó gyors vizsgálatot követően a résztvevők 33 gramm oldhatatlan rostot, alacsony rosttartalmú gabonát vagy alacsony rosttartalmú fehér kenyeret tartalmazó rosttartalmú gabonaféléket kaptak, amelyek mindegyike hasonló kalória- és makroelemtartási tartalmat, súlyt és kötet. Hetvenöt perccel később a résztvevők megkapták a vacsorát. A kutatók az étkezéshez vezető étvágyat és az étkezés során kalóriatartalmú ételt értékelték, és megállapították, hogy a magas rosttartalmú gabona csökkentette az étvágyat és a kalóriatartalmat, mint az alacsony rosttartalmú gabonafélék vagy a fehér kenyér.

Mindent összeszedve

A tál magas rosttartalmú gabonafélék piros borssal megszórva nem különösebben étvágygerjesztő, de vannak olyan módjai, hogy ezeket az étvágycsökkentő összetevőket beillesszék a mindennapi étrendbe, hogy kihasználhassák a lehetséges hatásukat. A nap folyamán sok vizet igyon, hogy hidratált maradjon, és igyon egy pohárral vagy két pohárral minden étkezés előtt. Add hozzá a chili paprikát pörköltekhez és levesekhez, és tegyen egy kis tál alacsony cukortartalmú, magas rosttartalmú gabonát. Tegye fel a gabonát valamilyen sovány tejjel, amely megakadályozhatja a reggeli éhséget, és enyhítheti az étkezés során kevesebbet enni, az “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány szerint 2009 májusában.