Hamstring hiperextension

A combnyúlványok az izmok egy csoportja, amely a comb hátsó részén található. Három izom van ebben a csoportban: a bicepsz femoris, a semitendinosus és a semimembranosus. Ezeknek az izmoknak a funkciója a térd elhajlása és a csípő kiterjesztése. Gyakran előfordul, hogy ezek az izmok hiperextendedek és sérültek.

Hamstring hiperextension gyakran jár a sport, beleértve a pályán (különösen sprint és akadályok), tenisz, kosárlabda, rögbi és labdarúgás. A balett és a gimnasztika is elsődleges feladatok a hamstring hiperextension kialakulásához. Ahhoz, hogy a hímvessző hiperhúzódás előfordulhasson, a láb felemelkedik, és a láb a test felé mozdul el, miközben a térd hajlik, általában gyors mozgás vagy hirtelen irányváltás. A hüvelyhúzás hiperextenzitása gyakran szoros görcsök okozta vagy az izom erejének egyensúlyhiánya, mivel a combcsontok általában sokkal gyengébbek, mint a combnyeregben elhelyezkedő négysejtes. A legjobb módja annak, hogy elkerüljék a hamstring hiperextenzióját, biztosítja az izmok felmelegedését és megfelelő nyújtását a tevékenység előtt.

A hüvelyes hiper-hámlás húzta a hímvesszőket. A hamstring hiperextenzus tünetei közé tartozik a görcsoldó fájdalom, izommerevség, duzzanat, zúzódás és tapintható tömeg. Amikor a sérülés bekövetkezik, hirtelen éles fájdalom jelentkezik a combnyeregekben, és a térde nem képes 30-40 foknál hosszabb ideig terjedni. A sérülés súlyossága diktálja a fájdalom mértékét, a mozgás tartományát és a gyalogló képességet.

Hamstring hiperextenzitást rendszerint fizikális vizsgálattal diagnosztizálnak. Ezt úgy végzik el, hogy az izmok tapintása megtörténik annak meghatározása érdekében, hogy van-e nyájas vagy fájdalmas terület. A terapeutának vagy az orvosnak is lehetnie kell a betegnek egyenes lábemeléssel, ellenállt térd-hajlítással és egy leesés-teszttel, amelyek mindegyike a csontfeszülés szorítósságának és fájdalomszintjének felmérésére szolgál. Ezen tesztek mellett a terapeuta vagy az orvos megkapja a beteg kórtörténetét, a sérülés történelmét és a jelenlegi sérülés részleteit.

Kezelni kell a hamstring hiperextension kezelését. Az első 48 óra a kezelés szempontjából legfontosabb. A RIZZ használatos – & nbsp; pihenés, jég, tömörítés és magasság. A hamstring-hiperextenziához társuló fájdalmat és duzzanatot nyugalommal és jéggel kezelik, és összenyomódás köthető az intramuszkuláris vérzés minimalizálására. A túlzott fájdalom és duzzanat nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel kezelhető. Amint a fájdalom csökken, a mozgás és az erősítő gyakorlatok körét be kell vezetni, hogy visszanyerjék a combcsontok használatát. Fizikoterápia is szükséges a teljes gyógyulás biztosításához.

Okoz

Tünetek

Diagnózis

Kezelés