Gyógynövény-gyógyszerek vaginális atrófiához

A vaginális atrófiát a Mayo Klinika írja le, mint a hüvely falának elvékonyodását és lehetséges gyulladását. Az állapot az ösztrogénszint csökkenéséből ered, általában a menopauza idején, de esetenként a hormonális változások, például a szülés utáni időszakban és a szoptatás alatt. A hüvelyi atrófiát hüvelyi szárazság kísérheti, ami fájdalmas közösüléshez vezethet. Bár menopauza vényköteles jogorvoslatokra, köztük vényköteles hormonpótló terápiára és hüvelyváladékokra is vonatkozik, egyes nők kipróbálhatják a hüvelyi atrophiás gyógynövényeket. Mint minden gyógynövény-kiegészítő esetében, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt új rendszert kezdene.

A fekete cohosh a hormonszint egyensúlyozására törekszik. A menopauza idején a hormonszintek, különösen az ösztrogén és a progeszteron csökkentek. Segíthet a női nemi szervek – köztük a méh és a hüvely – véráramlásának elősegítésére, ami segít a hüvelyi atrophia enyhítésében. Különösen hasznos a menopauza korai szakaszában, és elősegítheti a HRT jobb működését. A fekete cohosh kiegészítésként egészséges emésztő baktériumszintet igényel, és kevésbé lesz hatásos, ha antibiotikumokat szednek. A “Gyógynövényes gyógymódra vonatkozó recept szerint” nem szabad terhesség vagy szoptatás alatt, vagy azoknál, akik hormonfüggő rákos megbetegedések, például méh, mell vagy petefészek lehetnek. Forduljon orvosához a fekete cohosh-ról.

Helyi gélként történő felhasználáskor az aloe vera növény kivonat segíthet a hüvelyi szárazság enyhítésében, amely gyakran összefügg a hüvelyi atrófiával. Lehetséges, hogy gyulladásgátló hatású is lehet, ami segíthet a viszketés és a gyulladás enyhítésében. Helyileg alkalmazva fertőzésellenesnek is tekinthető, és elősegíti a károsodott szövetek, köztük a nyálkahártyák, például a hüvelyi terület helyreállítását. Beszéljen egy orvossal az aloe vera használata előtt.

Ha külsőleg krémként használják, a Calendula hidratálónak tekinthető, de gyulladásgátló és fertőzésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Széles körben használják a kozmetikai bőrápolószerek adalékanyagaként, és serkenthetik a kollagén termelést, ami segíthet az atrophizált hüvelyi szövetek kialakulásában. Azt is gondolják, hogy enyhíti a viszketést, amely jön a hüvelyi atrophia és szárazság kapcsolatos menopauza. A menopauza során a kenés hiánya előidézheti a hüvelyi terület fertőzést, a kalendula krém segíthet megakadályozni ezt a problémát. Először beszéljen egészségügyi szolgáltatójával.

Az izoflavonok, amelyek közül néhány fitoösztrogének, segíthetnek az ösztrogén jelenlétének szimulálásában a szervezetben. A kivonatok vagy kiegészítők olyan forrásokból származhatnak, mint a szója és a vörös lóhere. A phytoestrogensek szója vagy vörös lóhere kivonat formájában segítenek a hüvelyi atrophia tüneteinek megszüntetésében természetes ösztrogénpótlásként. Ezt úgy is elérhetjük, hogy a diétaba szója termékeket, például tofuot, szójalapot és edamamot alkalmazunk. Az izoflavonok segíthetnek a hüvelyi szárazságban és a menopauza egyéb tüneteinek, mint például a forró blöffök. Forduljon orvosához.

Fekete poloska

Aloe vera

Kéri körömvirág

Az izoflavonok