Glikémiás index a diófélék számára

Az élelmiszer glikémiás indexe azt mutatja, hogy mennyire gyorsan felszívódik és mennyire befolyásolja a vércukorszintet és az inzulin szintet, amint azt a Harvard Medical School elmagyarázta. Minél magasabb a GI, annál nagyobb az inzulin hatása. A pontos típustól függetlenül a dió alacsony glikémiás index, vagy GI, élelmiszer. A diófélék csak korlátozott mennyiségű diétás szénhidrátot tartalmaznak, ezért csak kismértékű hatást gyakorolnak a vércukorszintre. A dió értékes kiegészítő összetevő a magas szénhidráttartalmú ételeknek. A kenyérhez vagy a gabonafélékhez hozzáadott diófélék vagy anyatej-állatok csökkentik a keményítőtartalmú élelmiszerek vércukorszintre gyakorolt ​​hatását.

Fontos meggyőződni arról, hogy az anyák általánosan alacsony gasztronómiai alapú élelmiszerek, mint hogy ismerjék meg a bizonyos GI-értékeket. A diófélék földrajzi jelzése a mogyoróból 14-re a 21-es évekig terjed, a glükémiás index nemzetközi táblázata és az Amerikai Journal of Clinical Nutrition 2002-ben publikált glikémiás terhelési értékei szerint. A GI a diétás szénhidrát relatív képességétől függ A vércukorszint emelése vagy csökkentése a referencia táplálékhoz képest.

A diófélék alacsony GI élelmiszerek, amelyek viszonylag kis mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, mint más kedvenc ételeket, például a crackereket. Az alacsony gasztronómiai alapú élelmiszerek az 55-nél alacsonyabb pontszámmal rendelkeznek. A diófélék GI-je a szénhidrát arányos mennyiségétől függ. szolgáló. A kesudió 8 gramm étkezési szénhidrátot tartalmaz 1 oz. Mint a mogyoróban lévő 5 g-os szénhidrát, ami megmagyarázza a GI-pontszám változását a két fajta között.

A dió magas a zsírban és a fehérjében, például 1 oz. A mandula kiszolgálása 160 kalóriát tartalmaz, beleértve 6 g fehérjét, 14 g zsírt és 2 g szénhidrátot. A dióféléket általában nem egy étkezési szénhidrátnak tekintik, ezért kevés információ van ezeknek a ropogós, ízletes ételeknek a vércukorszintre gyakorolt ​​hatásáról. Másrészt a dió jó kiegészíti a szénhidrát-gazdag ételeket, mert a dióhéjú természetes olajok (zsírok) lassítják az emésztést és az étkezési szénhidrátok felszívódását.

A hozzáadott cukorral vagy mézzel történő étkezés növeli a GI pontszámot, azonban a pontszám még mindig kevesebb lesz, mint a szénhidrát-gazdag ételeket, például a cukrot és a sütiket hozzáadott cukorral. A pörkölési vagy főzőanyák is képesek arra, hogy az étkezési szénhidrát olyan diófélékben kapható legyen, amelyek az emésztő enzimek számára elérhetőbbek, ami növeli a GI pontszámot is. Használjon nyers diót a legkevesebb hatással a vércukorszintre.

Glycemic Index a Nuts számára

Miért dagad az alacsony glikémiás index élelmiszer?

Dió kiegészítőként

szempontok