Gatorade vs. szóda

Az alkoholfogyasztás vagy a sportital fogyasztása között általában két rossz közül választott – legalábbis a táplálkozási előnyök tekintetében. Mindkettő magas kalóriát és alacsony tápanyagot tartalmaz, ugyanakkor a sportos italok, például a Gatorade előnyökkel járhat olyan sportolók számára, akiknek fel kell tölteniük testük nátrium- és glikogénellátását. A két lehetőség közül még jobb választás a víz, még akkor is, ha sportoló vagy, a Harvard Health Publications szerint.

Calorie Count

A kalóriák száma a szódában vagy a Gatorade-ban különbözőek lehetnek az ivóvíz típusától függően. Általában azonban, a rendszeres szóda kalóriákban magasabb, mint a Gatorade, 101 kalóriával 8 uncia per cola. Összehasonlításképpen, a rendszeres Gatorade 63 kalóriát tartalmaz 8 uncia per kg-ban, és az alacsony kalóriatartalmú változat 19 kalóriát tartalmaz azonos mennyiségben. A diétás szóda nulladik kalóriát tartalmaz.

Tápérték

A Gatorade által előidézett táplálkozási előnyök a szénhidrát és a nátriumtartalom a sportolók számára – az elkészített inni verzió 15 gramm szénhidrátot és 95 milligramm nátriumot tartalmaz. Mindazonáltal 12,8 gramm szénhidrátot adnak hozzá cukrot. Kis mennyiségű foszfort és káliumot is tartalmaz. A szóda viszont 26 gramm szénhidrátot tartalmaz – minden hozzáadott cukrot – és csak nyomnyi mennyiségű vasat és cinket tartalmaz.