Az alkar és a borjú izomfájdalom

Az alkar és a borjú izmok nem fontos izmok, de stressznek és túlzott használatnak vannak kitéve. Számos tényező hozzájárulhat az alkar és a borjú fájdalmához, és nehézségekhez vezethet a mozgásban és a működésben. A fájdalom tüneti lehet a legenyhébb és a legsúlyosabb rendellenességek között. A korai diagnózis és a kezelés alapvető fontosságú az alkar és a borjú fájdalmak kezelésében.

Funkció

Az alkarizmja tartja a csuklóját és a kezét stabil, összehangolt és mobil. A daganatok az izmokat az alsó kar csontjaihoz, a ulna-hoz és a sugárhoz rögzítik. A ligamentek összekapcsolják az alkar csontjait a csuklóján és a kéz csontjain, és stabilan tartják a csuklócsuklót. A legfontosabb idegek áthaladnak az alkarján, hogy stimulálják a csuklóját és a kézizmokat, és lehetővé teszik a tapintás és az érzés érzését. A borjú izmok stabilizálódnak, összehangolják és mozgósítják a boka és a lábát. Az Achilles-ín összekapcsolja a borjú izmokat a sarokkal, míg az ínszalagok összekapcsolják az alsó lábcsontjait a bokáj és a lábak között. Az alkar és a borjú izmok összehúzódnak, hogy rugalmasak és kiterjedjenek a kezeid és a lábad.

Hatások

A csuklóid és a kezed rendkívül finom motoros mozgásokra képes, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek az alkarra. A sportspecifikus készségek vagy szakmai készségek ismétlődő mozgása túlzott sérülésekhez vezethet. A súlyt hordozó mozgások további erőket helyeznek az alsó lábizmokra és a csontokra. Az ismétlődő mozgások, mint a futás vagy ugrás, túlzott sérüléseket és traumákat okozhatnak.

típusai

Az izomfájdalom az izmok vagy a kötőszövet gyulladásának eredménye lehet. A lengés vagy dobás ismétlődő mozgása olyan betegségeket okozhat, mint a tenisz könyök. Az idegrendszeri problémák, mint például a befogás vagy a tömörülés, nyomást vagy traumát okozhatnak a csuklócsuklón. A munkahelyi sérülések, mint például a carpal tunnel szindróma, túlzott csukló-kiterjesztésből adódhatnak, amely gyakran befolyásolja a komolyabb számítógéphasználatot. A borjú fájdalom az izmok és kötőszövetek gyulladásának, különösen az Achilles-íngyulladásnak az eredménye. A kiszáradás és az alacsony káliumszintek görcsöket okozhatnak. A borjú lábszárai a borjú és az izmok közötti izom egyensúlyhiány következményei lehetnek. A keringési problémák borjú fájdalmat is okozhatnak.

Kezelés

Használhat pihenést, jeget és nedves hőt a kisebb alkarok törzsek és gyulladások kezelésére. A masszázs és a nyújtás serkenti a véráramlást az érintett területre. Súlyosabb sérülések esetén szükség lehet rehabilitációra. A túlzott használattal járó munkahelyi sérülésekre szükség lehet a munkamódszerek megváltozására. A pihenés és a jég lehet enyhe borjú törzsek kezelése. A súlyosabb törzsek és könnyek akár egy hónapos inaktivitást és rehabilitációt is igényelhetnek. A szélsőséges könnyek miatt műtétre lehet szükség.

szempontok

A fájdalom tünete lehet a különféle sérüléseknek és rendellenességeknek. A fájdalom, amely hosszabb ideig tart, mint néhány napig, orvosi ellátást igényelhet. Bár az alkar és a borjú izmok nem lehetnek nagy izmok, ezek a test mozgásának és működésének jelentős részét képezik. Beszéljen orvosával, ha súlyos fájdalmai vannak, vagy nem szűnik meg olyan kisebb bánásmóddal, mint a pihenés és a jég.