A citrom egészségügyi előnyei

A citrom kicsi, de hatalmas gyümölcs, táplálkozási előnyei. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és többféle módon is felhasználható, mivel nyersen eszik, hogy italokat adjon hozzá, vagy receptek formájában, levesek és desszertek formájában.

A hírnév kérése

A különböző citromfajták mindegyike nagyjából hasonló mennyiségű tápanyagot tartalmaz. A citrom elsődleges hírneve a magas C-vitamin tartalma. Egy közepes méretű citrom körülbelül 58 grammban tartalmaz 30,7 mg vitamint, ami az ajánlott napi adag 34, illetve 40% -a felnőtt férfiaknak és nőknek. Érdekes, hogy ennek a gyümölcsnek a bőre csaknem kétszeresére teszi ezt az összeget. A C-vitamin antioxidánsként működik, és fontos szerepet játszik a szervezet immunfunkciójában.

A citrom további tápláló előnyei

A közepes méretű citrom kb. 80 milligramm a 4700 milligramm káliumból és 15 milligramm az 1000 milligramm kalciumból, amire szükséged van naponta. Ez a két ásványi anyag fontos a csont és a szív egészségéhez. Az ilyen méretű citrom szintén hozzájárul a tiamin, a riboflavin, a folát és a B-6 kis százalékához. A B-vitaminok nélkülözhetetlen vitaminok, amelyeket étrendi eszközökkel kell biztosítani, és sok testfolyamat megfelelő működéséhez szükségesek.